Πώς θα δείχνει μεγαλύτερο το σπίτι μας;

big-2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Όσο χαλαροί κι αν είναι ορισμένοι χώροι, πάντα θέλουμε να αισθανόμαστε ότι ζούμε σε ένα άνετο σπίτι. Υπάρχουν μυστικά που μπορεί να μας βοηθήσουν να παίξουμε με μεγαλύτερη άνεση; Της Σάντυς Τσαντάκη.

H χρωματική παλέτα παίζει πάντοτε πρωταγωνιστικό ρόλο. Γι' αυτό και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ακόμη κι όταν μας αρέσουν όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, ότι απαιτείται ουδέτερη ή λευκή μονοχρωμία για να δείξει μεγαλύτερος ο χώρος. Είτε μιλάμε για το σαλόνι, είτε για την κρεβατοκάμαρα.

Αν έχουμε βαρεθεί το σαλόνι μας και τη διαρρύθμιση σε αυτό, μπορούμε να δοκιμάσουμε να διασκεδάσουμε τις εντυπώσεις με ένα τέλειο υπερμεγέθες μαξιλάρι ή ένα ιδιαίτερο ριχτάρι, έτσι ώστε το βλέμμα μας να πέφτει κατευθείαν στο πιο εντυπωσιακό στοιχείο του δωματίου και να ξεχνάμε όλα τα υπόλοιπα.

Καλό είναι να αποφεύγουμε το σετάρισμα. Κάθε αντικείμενο πρέπει να αφηγείται μια ιστορία χωρίς να έχει απαραιτήτως ταίρι.

Ο μινιμαλισμός μπορεί να είναι της μόδας, αν δεν είναι βαρετός και προβλέψιμος. Η λογική είναι πως όσο πιο λίγα αντικείμενα έχουμε στο σπίτι μας, τόσο το καλύτερο για να το αναδείξουμε και να μην πηδάμε πάνω από εμπόδια για να καθίσουμε στην τραπεζαρία.

Αν ξεκινούσαμε σήμερα να φτιάξουμε το καινούργιο μας σπίτι από το μηδέν θα χρειαζόμασταν μόλις τρία αντικείμενα… Καναπές, κρεβάτι, τραπεζαρία και μετά όλα τα υπόλοιπα. Σιγά-σιγά και συνειδητά.

Και κάτι τελευταίο…Επενδύστε σε ακριβά και όχι μαζικά χειροποίητα έπιπλα, γιατί η κλωνοποίηση του ντιζάιν θεωρείται ξεπερασμένη. Τι θα λέγατε για πολυχρηστικά έπιπλα που παίζουν εντός και εκτός σπιτιού, τραπέζια και καρέκλες που έχουμε τώρα μέσα στο σπίτι αλλά θα ταιριάξουν τέλεια και στον κήπο ή την βεράντα το καλοκαίρι;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com