Από πότε οι φούστες είναι ξανά στη μόδα;

skirt-2
ΤΡΙΤΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Από τότε που η Πρώτη Κυρία της Μόδας αποφάσισε να σοβαρευτεί, να αφήσει τις αισθησιακές φωτογραφήσεις και να λανσάρει ένα πιο επίσημο στιλ για τις καθημερινές εμφανίσεις της. Ή μήπως όχι; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια θεωρούσαμε τη φούστα γραμματέως απαραίτητη μόνο για το ωράριο 9-5, κάπως σαν τη στολή που εξελίσσεται αλλά δεν προδίδει το γυναικείο σώμα, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε μια μαύρη ή γκρι, αυστηρή, στενή, αποκαλυπτική φούστα που αποτελεί την ιδανική εναλλακτική στο παντελόνι με πιέτα, και την βλέπαμε κυρίως σε ταγιέρ, ποτέ χωρίς το «δικό» της σακάκι, για ένα κλασικό κοστούμι για όλες τις ώρες.

Και τώρα που ο Λευκός Οίκος εξελίσσεται σε πασαρέλα, μπορούμε να χαλαρώσουμε λίγο. Και να πειραματιστούμε γιατί μόνο έτσι διασκεδάζουμε τη μόδα και τα μυστικά της.

Photo: Kim WestonArnold / Indigi

Το καινούργιο στην ιστορία λοιπόν είναι πως η «νέα» φούστα του 2018, τόσο για τον χειμώνα που διανύουμε, όσο και για το καλοκαίρι, δεν φοριέται απαραίτητα με σακάκι πλέον, αλλά μπορούμε να τη δοκιμάσουμε και με τζάκετ, μπλούζα με στάμπα, ακόμη και με ζακέτα σε μια ζεστή απόχρωση.

Και στην πασαρέλα; Θα δανειστούμε ιδέες από το αμερικάνικο όνειρο στην επίδειξη του Michael Kors, σε πιο αποκαλυπτική εκδοχή από τους Dolce&Gabbana, σε μια πιο αφαιρετική εκδοχή από την Victoria Beckham που είναι τόσο αδύνατη ώστε μάλλον χάνεται μέσα στην καλοραμμένη φούστα που αγκαλιάζει τα γόνατα.

Η Melania Trump πάντως, έχει κατορθώσει να εξελίξει το συγκεκριμένο στιλ σε σήμα κατατεθέν της για να μην προκαλεί με τόσα που ακούγονται και γράφονται. Με ψηλοτάκουνες κλασικές γόβες Christian Louboutin και μεσάτο σακάκι, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, γράφοντας τη δική της ιστορία.

Όμως και η Ivanka Trump, η δεύτερη Πρώτη Κυρία της Αμερικής, λανσάρει τις κλασικές φούστες, σαν μοντέλο-πρότυπο αυτή τη φορά, για να τις πουλήσει και στην ιστοσελίδα της και να ξεπουλήσει το…αυτονόητο.

Τι να περιμένουμε; Ότι η κλασική φούστα θα φορεθεί και το καλοκαίρι του 2018. Αν αλλάζει πλέον κάτι είναι ότι δεν συνδέεται πλέον αποκλειστικά με το γραφείο ή τις γυναίκες καριέρας αλλά με τις δυναμικές γυναίκες που δεν φοβούνται να παίξουν με τα δυνατά τους όπλα.

Η θηλυκότητα είναι το ζητούμενο, όποια κι αν είναι η υφή ή η απόχρωση. Αρκεί να είναι ψηλόμεση και στενή αλλά όχι κολλητή, να ακολουθεί τις γραμμές της σιλουέτας. Και ίσως να χρειάζεται και μια ζώνη, ή κάντο όπως η Melania.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com