Μακιγιάζ και φροντίδα για όσες φοράνε γυαλιά

gualia-gunaika-kapelo
ΤΡΙΤΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η ομορφιά βγαίνει από μέσα μας. Κι όταν φοράμε φακούς επαφής ή γυαλιά μυωπίας ή πρεσβυωπίας, υπάρχουν ορισμένα μυστικά που μάλλον δεν μας τα έχει ψιθυρίσει κανείς μέχρι σήμερα…Της Σάντυς Τσαντάκη.

Όσο πιο καθαρό είναι το πρόσωπό μας και όμορφα τονισμένα τα χαρακτηριστικά μας, τόσο πιο φίνο είναι το αποτέλεσμα. Ειδικά αν φοράμε καθημερινά, μέρα και νύχτα, έναν κλασικό ή πιο μοντέρνο σκελετό γυαλιών.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει αναγκαστικά να σετάρουμε τα κόκκινα γυαλιά με κόκκινο κραγιόν, ούτε να βάζουμε μοβ μολύβι, αν ο σκελετός που έχουμε επιλέξει είναι αντίστοιχα μοβ, αν και δεν ακούγεται και τόσο κακή ιδέα, απλώς είναι μάλλον δεσμευτική.

Οπότε, τι κάνουμε; Φροντίζουμε να φαίνεται λείο το δέρμα μας, με μια ματ πούδρα ή μια υγρή βάση, ανάλογα με τα σημάδια που έχουμε ή τις ρυτίδες έκφρασης. Η μάσκαρα είναι απαραίτητη, για να ξεχωρίσουμε τις βλεφαρίδες μας, ενώ μπορούμε να δοκιμάσουμε κι ένα καφέ μολύβι στο εσωτερικό των ματιών, για να πετύχουμε μια διακριτική πινελιά.

Κι αν φοράμε φακούς; Το υπερβολικό μακιγιάζ δεν ενδείκνυται σίγουρα, πρέπει να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικές στην επιλογή των προϊόντων που χρησιμοποιούμε, είναι προτιμότερο να βάφουμε λιγότερο τα μάτια και να δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στα χείλη.

Οπότε, μια πιο γήινη εκδοχή και στις δυο περιπτώσεις, των φακών ή των γυαλιών, με καφέ, μπεζ, λαδί αποχρώσεις και σκιές στα βλέφαρα, πούδρα και ρουζ, με λιπ-γκλος, μπορούν να λειτουργήσουν ως ο ιδανικός καμβάς για το πρόσωπο που μιλάει χωρίς να λέει πολλά και βλέπει όλα τα υπόλοιπα πιο καθαρά από ποτέ.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com