Όταν η Gisele ποζάρει αμακιγιάριστη

gisele-2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στον πλανήτη. Και τώρα που η Βραζιλιάνα καλλονή, Gisele Bundchen, έγινε εξώφυλλο για τη Vogue, χωρίς ψεύτικες βλεφαρίδες, ρουζ και κόκκινο κραγιόν, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Η υπερβολή κάποια στιγμή πρέπει να καταλαγιάσει. Στην εποχή του απόλυτου ρετούς, των ψηφιακών φίλτρων, της αψεγάδιαστης ομορφιάς, είναι μάλλον χαλαρωτικό και απαλευθερωτικό μαζί, να βλέπουμε ένα ιστορικό περιοδικό όπως είναι η Vogue, να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα.

Η Gisele εμφανίζεται ακομπλεξάριστη και αμακιγιάριστη, ή για να είμαστε ειλικρινείς, αν καταλαβαίνεις, βλέπεις ότι είναι μακιγιαρισμένη τόσο-όσο, σίγουρα δεν είναι έτσι το δέρμα της και το πρόσωπό της όταν  σηκώνεται το πρωί από το κρεβάτι, αλλά το δεχόμαστε ότι είναι σχεδόν αμακιγιάριστη. Και χαιρόμαστε γι' αυτό.

Η ιταλική Vogue λοιπόν λάνσαρε το τελευταίο της τεύχος με το διάσημο μοντέλο από τη Βραζιλία σαν κοριτσάκι, να ποζάρει στο σπίτι της, στο πιο φυσικό και ακομπλεξάριστο πορτρέτο που έχουμε δει εδώ και χρόνια.

Ακόμη και τα ρούχα όμως που φοράει, είναι εκείνα που επέλεξε η ίδια. Άρα μακιγιέρ και στυλίστας, είχαν…ρεπό. Και η Βρετανίδα φωτογράφος, Jamie Hawkesworth, δεν έβαλε τεχνητό φωτισμό για ένα πετύχει ένα ωμό, ρεπορταζιακό αποτέλεσμα.

Για να δούμε τη Gisele με τον άνδρα της και τα παιδιά τους, στην παραλία, στην κουζίνα, στο υπόλοιπο σπίτι. Και τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με την ομορφιά ή τη μόδα; Συμπτωματικά, η κυκλοφορία του τεύχους Φεβρουαρίου της Vogue συμπίπτει με το λανσάρισμα μιας εταιρείας με καλλυντικά και ρούχα για ευ ζην από την Gisele και τον σύζυγό της. Τυχαίο; Δεν πειράζει. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com