Ποιο ιστορικό ξενοδοχείο βγαίνει στο…σφυρί;

ritz-1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

To ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι έχει γράψει τη δική του ιστορία. Και τώρα που ανακαινίστηκε, ήρθε η στιγμή να δημοπρατήσει(και να αποχωριστεί)10.000 αντικείμενα τέχνης και ντιζάιν. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Φανταστείτε ακόμη και έπιπλα που έχουν συνδεθεί με τον Ernest Hemingway, την Coco Chanel και την Αudrey Hepburn, γιατί συγγραφείς, ηθοποιοί, τραγουδιστές, σούπερσταρ, θεωρούσαν το Ritz Paris κάτι σαν δεύτερο σπίτι τους.

Κι επειδή υπάρχουν 10000 αντικείμενα, έπιπλα, έργα τέχνης, που δεν ταιριάζουν στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο, ήρθε η στιγμή να αναζητήσουν νέους κατόχους. Με το αζημίωτο φυσικά.

Για τους ενδιαφερόμενους, θα προηγηθεί έκθεση με τα αντικείμενα του πόθου από τις 12 μέχρι τις 16 Απριλίου στο Παρίσι και η δημοπρασία θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια; Το χρυσοποίκιλτο κρεβάτι που χρησιμοποίησε η Audrey Hepburn στο φιλμ Love in the Αfternoon, οι καναπέδες του…Marcel Proust και τα σκαμπό που λάτρευε ο Ernest Hemingway. Η Coco Chanel που έζησε στο  Ritz από το 1937 μέχρι τον θάνατο της το 1971 έχει αφήσει πολύτιμη κληρονομιά στο ξενοδοχείο, πολλά αντικείμενα. Ποιος (δεν) θέλει ένα…κομμάτι από την ιστορία της Coco;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com