Τα Όσκαρ της ομορφιάς δεν θα αργήσουν να φανούν

oskar-1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Κι εκεί που όλοι περιμένουμε να δούμε λεπτό προς λεπτό τι θα συμβεί πάνω στο κόκκινο χαλί, το ιδανικό σκηνικό για να λάμψει μια σταρ, ένας στρατός από «ειδικούς» της ομορφιάς, έχει αναλάβει ήδη την μεταμόρφωση των πρωταγωνιστριών της φετινής απονομής των βραβείων Όσκαρ. Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Η Margot Robbie, υποψήφια για τον ρόλο της στην ταινία «Ι, Τonya», λάμπει χωρίς πολλά στολίδια. Δεν χρειάζεται contouring, χρυσές μάσκες, διαμάντια για να γίνει βασίλισσα των Όσκαρ, αλλά είναι βέβαιο ότι τα μαλλιά της θα είναι ρετρό και το μακιγιάζ της κοντά στα χρώματά της.

Η Meryl Streep για το «Τhe Post», έχει συνηθίσει να τυφλώνεται από τα φλας, αλλά ποτέ δεν ακολούθησε εκκεντρικότητες εκτός μεγάλης οθόνης. Είναι πάντα συνεπής σε ένα πιο συντηρητικό μακιγιάζ με τα μαλλιά της χτενισμένα απλά, γιατί δεν φαίνεται να θέλει να συναγωνιστεί συναδέλφους της που επενδύουν μόνο στην εξωτερική τους εμφάνιση.

Η Sally Hawkins, η Frances McDormand, η Saoirse Ronan, που δεν γνωρίζουν τόσο καλά τη βιομηχανία των Όσκαρ, αναμένεται να αποφύγουν όλα τα κλισέ: ψεύτικες βλεφαρίδες, τονισμένα φρύδια και μήλα, κόκκινα χείλη, χρυσόσκονη παντού.

Να μην ξεχάσουμε και την Mary J. Blige, που ξέρει κάτι παραπάνω από κανόνες, με τόσες απονομές της μουσικής βιομηχανίας, με εφέ και παραφωνίες, εκτυφλωτικά μακιγιάζ και μαλλιά για εξώφυλλα περιοδικών.

Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και την Alison Janney, την Lesley Manville, την Laurie Metcalf και την Octavia Spencer, στο κοντινό τους, την ώρα που καρδιοχτυπούν για να ακούσουν το όνομά τους, προκειμένου να πάρουμε μια γεύση από Όσκαρ ομορφιάς, Όσκαρ μαλλιών και μακιγιάζ. Και το Όσκαρ καλύτερου μέικαπ απονέμεται στην…

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.