Το στιλ μποέμ στη διακόσμηση

mpoem-3
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Αρκεί να βρει κανείς τη σωστή ταπετσαρία. Και να μετατρέψει από έναν χώρο μέχρι και περισσότερους στο σπίτι του, σε έναν παράδεισο χαλάρωσης, με σημεία αναφοράς από το παρελθόν και το παρόν. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Βλέπουμε στα περιοδικά και στα λευκώματα σπίτια και τα θαυμάζουμε. Τα συγκρίνουμε συχνά με το δικό μας και απογοητευόμαστε. Κι όμως είναι τόσο απλό να δημιουργήσουμε μια ιδιαίτερη, μποέμ ατμόσφαιρα σε ένα σπίτι που αντέχει στον χρόνο.

Οι ταπετσαρίες είναι η πιο εύκολη λύση. Διαλέξτε μια ανθισμένη ταπετσαρία, ένα έργο τέχνης που ταιριάζει στην αισθητική σας, μια φωτογραφία, ένα εμπριμέ που μας παραπέμπει στη φύση, ένα ύφασμα, ακόμη κι έναν καλλιτέχνη και φανταστείτε το στον τοίχο.

Προσθέστε μαξιλάρες, κεριά, χαμηλά τραπεζάκια, επιδαπέδια φωτιστικά, χαλιά και ριχτάρια και ανάλογη μουσική, και το σπίτι σας θα μοιάζει πιο ζεστό από ποτέ.

Η σωστή ταπετσαρία δεν κοστίζει ακριβά, μπορούμε να την ανακαλύψουμε στα πιο απίθανα μέρη, δηλαδή, ακριβώς μπροστά μας. Κι αν θέλουμε να κάνουμε την ανατροπή, μπορούμε να δούμε τρόπους για να την εφαρμόσουμε στο δωμάτιο, έτσι ώστε να μοιάζει ότι ο χρόνος έχει αφήσει το αποτύπωμά του πάνω της, με τεχνικές που δημιουργούν ρετρό αντανακλάσεις. Bohemian Rhapsody. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com