Το μαύρο ταιριάζει (και) στην Αngelina

bafta-1
ΤΡΙΤΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Δύο εβδομάδες πριν από την απονομή των Όσκαρ, οι Βρετανοί έδωσαν τα δικά τους κινηματογραφικά βραβεία. Ποιες έλαμψαν και τι φορούσαν στη λαμπερή βραδιά των BAFTA; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Σε μια …θάλασσα με μαυροντυμένες γυναίκες, που θέλουν να φωνάξουν το μήνυμα της ίσης αντιμετώπισης στηΝ βιομηχανία προτύπων για άνδρες και γυναίκες, το μαύρο κρύβει έναν έντονο συμβολισμό.

Και κάπως έτσι βρέθηκε μόνο η εγκυμονούσα Kate Middleton να ακολουθεί πιστά το πρωτόκολλο και να μην μπορεί να κάνει διαφορετικά, επιλέγοντας ένα μάξι φόρεμα στο χρώμα του κυπαρισσιού, με ασορτί κοσμήματα, για να γράψει τη δική της ιστορία στο κόκκινο χαλί.

Μακριά δημιουργία διάλεξαν και η Angelina Jolie (με Ralph&Russo), όπως και η Margot Robbie (Givenchy Haute Couture), αλλά και η Jennifer Lawrence (Christian Dior Couture)  για τα βρετανικά Όσκαρ που φιλοξενήθηκαν στο Royal Albert Hall. Γιατί μετά τις Χρυσές Σφαίρες, πρέπει να είναι κανείς σε εγρήγορση, για να ανήκει στο κίνημα Time’s Up, αποδεικνύοντας ότι η στιγμή για επαναστάσεις είναι τώρα.

Και οι στυλίστες έχουν προβληματιστεί για τους τρόπους που μπορούν να προσθέσουν λάμψη στις πελάτισσές τους, χωρίς παραφωνίες και υπερβολές. Η Salma Hayek, η οποία, έχει πάρει θέση για τον Harvey Weinstein, εμφανίστηκε με μαύρο φόρεμα Gucci με ροζ και πράσινο φλόραλ κέντημα και η Isabelle Huppert με Armani Prive, παγιέτες, φτερά και πούπουλα.

Το σημαντικό για μια σταρ που θέλει να ξεχωρίσει είναι να φορέσει το σωστό, μαύρο φόρεμα, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Ακόμη και ο Orlando Bloom θέλησε να υποστηρίξει τις συναδέλφους του, ποζάροντας στο κόκκινο χαλί με μαύρο κοστούμι και μαύρο πουκάμισο, στιλ μάλλον ασυνήθιστο για έναν φιλάρεσκο σταρ. Ο χρόνος σας αρχίζει από τώρα…

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com