Θέλετε να δείτε τα ωραιότερα φορέματα που έχουν φορεθεί στα Όσκαρ;

oscars-1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ήδη από το 1930 μέχρι σήμερα, οι ωραιότερες γυναίκες που έχουν ταυτίσει το όνομά τους με την μεγάλη οθόνη, έλαμψαν στο κόκκινο χαλί. Ποιες θα ξεχωρίζαμε; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Tην Audrey Hepburn με την φλόραλ διάθεση, τις πέρλες στα αυτιά, το λευκό απλικαρισμένο φόρεμα και το χρυσό αγαλματίδιο ως το απαραίτητο αξεσουάρ της βραδιάς, το 1954. Με Hubert de Givenchy φυσικά.

Tην Vivienne Leigh με μπούκλες πάνω από τους ώμους, το 1940, με τη βράβευσή της για το «Όσα παίρνει ο άνεμος» και φόρεμα με την υπογραφή Irene Gibbons για μέση-δαχτυλίδι και εμπριμέ διάθεση, χωρίς τον κορσέ.

Και αμέσως μετά, τη μαυροφορεμένη Ingrid Bergman το 1945, με ένα κλειστό ρούχο και φίνα σιλουέτα (ιδανικό για το #metoo του σήμερα), την Grace Kelly το 1955 με ανοιχτή πράσινη δημιουργία της Edith Head και κεντημένο τσαντάκι, και κίτρινα τριαντάφυλλα στα πιασμένα της μαλλιά, όπως επίσης την Simone Signoret  το 1960 για το απόλυτο μαύρο φόρεμα του «δικού» μας, Jean Desses.

Η  Εlizabeth Taylor επέλεξε μια δίχρωμη δημιουργία Christian Dior το 1961, η Jane Fonda είχε εμφανιστεί με μαύρο σύνολο Yves Saint Laurent το 1972, και δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε την αποκαλυπτική Cher το 1988 με ένα διάφανο φόρεμα Bob Mackie που χειροκροτήθηκε, (και σχολιάστηκε), όσο λίγα.

Κοστούμι για την Jodie Foster το 1992, φυσικά Armani, ροζ παραμυθένια δημιουργία Ralph Lauren για την Gwyneth Paltrow το 1999, ασπρόμαυρος Valentino για την Julia Roberts το 2001, ασύμμετρος Jean Paul Gaultier για την Nicole Kidman το 2003, κεντημένος Gucci για την Charlize Theron το 2004, υψηλή ραπτική και Givenchy για την Emma Stone το 2017…

Και στις 4 Μαρτίου; Τι θα φορούν οι πιο καλοντυμένες σούπερ σταρ στη μεγαλύτερη παγκόσμια πασαρέλα της χρονιάς στο θέατρο Dolby στο Λος Άντζελες και στην 90ή απονομή του θεσμού; Μήπως κάτι σε μαύρο;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.