Όταν η δεκαετία του '80 επιστρέφει και στα μαλλιά

mallia-80s
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

O Marc Jabobs ξέρει το παιχνίδι της μόδας καλά. Και τώρα που έκλεισε την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, τα μοντέλα ήταν αγνώριστα. Ή μήπως εξαιρετικά οικεία; Της Σάντυς Τσαντάκη.

O Vidal Sassoon, ο απόλυτος κομμωτής της γεωμετρίας, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για μια συλλογή αφιερωμένη στην ενέργεια της πλέον παρεξηγημένης δεκαετίας.

Φανταστείτε λοιπόν εκτυφλωτικές αποχρώσεις, στα μαλλιά κυρίως, μαλλιά σε στιλ…κατσαρόλας με υπερμεγέθη σκουλαρίκια και προετοιμασία για μια έξοδο σε ντισκοτέκ.

Ή ακόμη καλύτερα τη ντισκοτέκ του μέλλοντος. Για τη συλλογή του επόμενου χειμώνα, ο Αμερικανός σχεδιαστής έπαιξε με γεωμετρικές κομμώσεις (που δεν κολακεύουν όλες τις γυναίκες), δίνοντας το σύνθημα για υπερβολικό μακιγιάζ και μαλλιά που αποκλείεται να περάσουν απαρατήρητα.

Και μπορεί τα περισσότερα κορίτσια να εμφανίστηκαν στην πασαρέλα με καπέλα, εννέα όμως από αυτά έπαιξαν με μαλλιά-αξεσουάρ, σε φούξια και λαχανί αποχρώσεις, με τον κομμωτή να ασχολείται με το συγκεκριμένο κόνσεπτ για τρεις ημέρες.

Κι επειδή το κούρεμα φέρνει στο νου την Mary Quant και τον Vidal Sassson από τη δεκαετία του '60, θα πρέπει να είμαστε ψυχολογικά προετοιμασμένες για αληθινή μεταμόρφωση, με άρωμα από τα eighties και μαλλιά, νύχια, φόρεμα, καλσόν, σκουλαρίκια στην ίδια απόχρωση. Φούξια;  Mάλλον καλύτερα μπλε ιλεκτρίκ.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com