Kαι η Βασίλισσα Ελισάβετ στην Εβδομάδα Μόδας;

queen-1
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η εικόνα με την βασίλισσα Ελισάβετ να κάθεται για πρώτη φορά στην Εβδομάδα Μόδας, και μάλιστα δίπλα στην γυναίκα-θρύλο της μόδας, Anna Wintour, έκανε τον γύρο του κόσμου. Και η ουσία; Αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Όχι δεν πρόκειται για κέρινο ομοίωμα. Δεν συναντάς κάθε μέρα τη βασίλισσα Ελισάβετ δίπλα σε κοινούς θνητούς, την ώρα που διευθυντές περιοδικών, στυλίστες, κομμωτές, σχεδιαστές, μακιγιέρ, κοσμικές, μπλόγκερ, συνωστίζονται για να δουν από κοντά τις δημιουργίες της επόμενης σεζόν.

Λονδίνο, και η βασίλισσα με  τις παστέλ αποχρώσεις βρίσκεται δίπλα στην Anna Wintour, μια άλλη βασίλισσα στο είδος της, να χαμογελά, να παρατηρεί, να απολαμβάνει τον νέο της ρόλο, από την πρώτη σειρά.

Και μπορεί η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου να μην μπορεί να συγκριθεί σε κύρος και ευρηματικότητα με αυτή του Παρισιού, όμως έχει ενδιαφέρον πως μια γυναίκα που αποτελεί ζωντανό αξιοθέατο, με την καλή έννοια, γίνεται θεατής σε μια παράσταση εμπορικού χαρακτήρα.

Τι παρακολούθησε όμως η βασίλισσα Ελισάβετ; Την επίδειξη μόδας του ανερχόμενου σχεδιαστή Richard Quinn (καμία σχέση με Queen…), ο οποίος παρουσίασε εντελώς τυχαία πολύχρωμα μοτίβα και μαντήλια, εμπνευσμένα μάλλον από την εστεμμένη και το διαχρονικό της στιλ.

Για να του απονείμει βραβείο που φέρει το όνομά της για το βρετανικό ντιζάιν και να τον ανακηρύξει καινοτόμο σχεδιαστή, τον πιο ταλαντούχο νέο ντιζάινερ της χρονιάς.

Τι φορούσε η βασίλισσα Ελισάβετ; Γαλάζιο ταγέρ Angella Kelly, με διακριτικά κεντήματα στα τελειώματα και κρυστάλλους, για έξτρα λάμψη. Κάτι απλό, καθημερινό, όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη βασίλισσα που δεν φοράει το στέμμα της σε επιδείξεις πρετ-α-πορτέ, αφήνοντας την τιάρα για τις κοινές θνητές.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com