Πέντε χτενίσματα για το καλοκαίρι

hair-4
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ππειράζει που θέλουμε να ξέρουμε τι συμβαίνει για να προετοιμαστούμε ψυχολογικά για το καλοκαίρι που δεν θα αργήσει να φανεί; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Φράντζες. Τις είδαμε στις καλοκαιρινές συλλογές και επιδείξεις των οίκων Prada, Tom Ford και Fendi, με τα μοντέλα να κυκλοφορούν με υπέροχες αφέλειες, επιμελώς ατημέλητες, ατίθασες, και τις ζηλέψαμε λίγο. Το καλό με τις αφέλειες είναι πως δεν χρειάζεται απαραίτητα να πάμε στο κομμωτήριο για να τις δοκιμάσουμε, μπορούμε να το τολμήσουμε και μόνες στο σπίτι, με την προϋπόθεση ότι διαθέτουμε το κατάλληλο ψαλίδι και σταθερό χέρι.

Όγκος. Τα μαλλιά της μόδας είναι πλούσια κι έχουν όγκο, δεν είναι σε καμία περίπτωση καλοσιδερωμένα και βαρετά. Αν θέλουμε να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό, μπορούμε να δούμε το σόου με την υπογραφή Versus Versace και να αρχίσουμε να ψεκάζουμε με λακ το κεφάλι μας.

Αξεσουάρ.  Όσο πιο ρετρό, τόσο το καλύτερο. Φορέστε καρφίτσες κοσμήματα σαν κοκκαλάκια σε πιασμένα μαλλιά, ακόμη και σινιόν, κλέψτε ιδέες από τους Dolce&Gabbana και τα μελαχρινά τους μοντέλα, κάντε το όπως ο οίκος Versace, στολίστε την χωρίστρα σας όπως τα μοντέλα στην επίδειξη Simone Rocha.

Kοντά, σχεδόν αγορίστικα. Ο οίκος Moschino θέλησε να μας προτείνει να κόψουμε τα μαλλιά μας σαν της Christy Turlington, στη δεκαετία του '90, χωρίς να διευκρινίζει ότι το τοπ μόντελ τού τότε είχε φορέσει περούκα, γιατί ποιος ρισκάρει καριέρα με μια τόσο δραστική ψαλιδιά;

To γαλλικό στιλ ποτέ δεν πεθαίνει. Φανταστείτε γυαλιστερά, όμορφα, κυματιστά μαλλιά, που δεν φωνάζουν...κομμωτήριο. Οι Γαλλίδες έχουν έναν ιδιαίτερο, ανεπιτήδευτο τρόπο να χτενίζουν τα μαλλιά τους. Αρκεί να δούμε εικόνες από τις καλοκαιρινές συλλογές Isabel Marant, Chloe ή Alutzarra, για να πειστούμε και να αρχίσουμε να μιλάμε γαλλικά.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com