Τα δέκα ωραιότερα στιγμιότυπα ομορφιάς των Όσκαρ

oscar-dresses
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Μας αρέσει να χαζεύουμε τις σταρ που μεταπηδούν ξαφνικά από ρόλους της μεγάλης οθόνης κι εμφανίζονται σαν πριγκίπισσες στην απονομή των Όσκαρ, λίγο πριν, λίγο μετά. Να θυμηθούμε το γκρο πλαν; Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Kανένα ρούχο και κανένα κόσμημα δεν μπορούν να αναδειχτούν σωστά, αν η γυναίκα που τα φοράει δεν έχει φροντίσει σωστά το μακιγιάζ και τα μαλλιά της. Γιατί τότε θα προσέχουμε μόνο την παραφωνία και θα χάνουμε την ουσία.

Η Lauren Bacall, το 1952, γνωστή για την ακαταμάχητη ομορφιά της, εμφανίστηκε με γούνα και κοσμήματα μιας άλλης εποχής και κοντές μπούκλες με γυάλινο βλέμμα.

Η Audrey Hepburn δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη το 1954 με τα κοντά της μαλλιά και τα πυκνά της φρύδια, σαν το ιδανικό πλαίσιο για να γράψει τέλεια στον φακό, στην προ-selfies εποχή.

Η Εlizabeth Taylor το 1970 ήξερε καλά πως δεν ήταν αναγνωρίσιμη μόνο για το πληθωρικό της ταλέντο και μπούστο, ούτε για τη συλλογή της με συζύγους και διαμάντια ή βιζόν. Φρόντιζε να τονίσει πάντα τα μάτια της με μοβ σκιά για να φαίνονται ακόμη πιο μαγικά.

H Lauren Hutton το 1975, σε μια εποχή που οι συνάδελφο;i της, μοντέλα και ηθοποιοί, εμφανίζονταν παντού με μακριά ίσια μαλλιά, εκείνη τόλμησε να εμφανιστεί με κούρεμα μέχρι τους ώμους με ελαφρύ κυματισμό κι ένα ανεπιτήδευτο στιλ που ταιριάζει πολύ στις χρυσές απονομές.

Η Cher το 1986 δεν προσπάθησε να κλέψει την παράσταση για τις υποκριτικές της ικανότητες αλλά φορώντας ένα αξεσουάρ στο κεφάλι του Βob Mackie που έμοιαζε με περικεφαλαία για ένα κορίτσι που ξέρει να τραγουδά, να παίζει και να ξεπερνάει τα όρια, χωρίς τίποτα να μοιάζει κιτς ή χυδαίο.

Να μην ξεχάσουμε και την Julia Roberts το 2001 με το πιο πληθωρικό σινιόν των Όσκαρ, την Halle Berry που παρέλαβε το βραβείο της το 2002 σχεδόν αμακιγιάριστη αλλά εξαιρετικά λαμπερή, την Jennifer Lopez με σκιά στο χρώμα της μέντας, στην ίδια απόχρωση με το ασύμμετρο φόρεμα της το 2003, την ηλιοκαμένη Charlize Theron το 2004 με κόμμωση εμπνευσμένη από τη δεκαετία του 20, και την Olivia Wilde το 2016, με αρχαιοελληνικό χτένισμα και γκλίτερ. Γιατί η Αρχαία Ελλάδα στοιχειώνει και τα Όσκαρ…

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.