Ο κινηματογράφος εμπνέει και το The Grand Budapest Hotel γίνεται café

budapestcafechengduchina1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Οι ταινίες του Wes Anderson έχουν μια χαρακτηριστική ματιά. Και τώρα που ένα καφέ στην Κίνα δημιούργησε το ιδανικό σκηνικό για να γίνουμε κι εμείς πρωταγωνιστές, θέλουμε να αποστηθίσουμε το σενάριο. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Μόλις βλέπεις το ντεκόρ, τις καρέκλες, τα φωτιστικά, τον μαρμάρινο πάγκο, το κοντράστ του ροζ με το πράσινο, μπαίνεις αυτομάτως στο κλίμα του φιλμ. Και την εποχή.

The Budapest Café ή κάπως έτσι. Μοιάζει απλή ως ιδέα, όμως η εκτέλεση αποκλείεται να είναι τόσο εύκολη. Αλλά είναι υπέροχο να σκέφτεσαι ότι αν σου αρέσει ένας σκηνοθέτης και ο κόσμος του, μπορείς να δημιουργήσεις κάτι αντίστοιχο στον χώρο σου, στο σπίτι σου, να φτιάξεις ένα σημείο συνάντησης.

Αν και δύσκολα θα βρεθούμε στην Κίνα, και συγκεκριμένα στην πόλη Chengdu, μόνο και μόνο για να πιούμε ζεστή σοκολάτα στο Budapest Café, αρκεί να δούμε τις φωτογραφίες για να ταξιδέψουμε.

Ευκαιρία να ξαναδούμε την ταινία The Grand Budapest Hotel, για να καταλάβουμε από που εμπνεύστηκε το σχεδιαστικό γραφείο από την Αυστραλία,  Biasol, που πάντρεψε με επιτυχία το χρώμα της μέντας με το ροζ και το μάρμαρο. Τhe End; Μάλλον η αρχή. Τι θα λέγατε για ένα ξενοδοχείο μετά;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com