Μια Εβδομάδα Μόδας όλο σασπένς στο Μιλάνο

trend-2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Για να πουλήσει η μόδα, πρέπει να ξαναγεννηθεί. Γιατί δεν αρκούν μόνο οι κράχτες στην πρώτη σειρά και τα αναγνωρίσιμα μοντέλα, το παιχνίδι πρέπει να αλλάζει κάθε έξι μήνες για να διατηρείται το σασπένς. Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Δεν έχουμε παράπονο. Το Μιλάνο κρύβει πάντα εκπλήξεις. Μπορεί να μην είναι τόσο εκλεπτυσμένο όσο το Παρίσι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Τι κρατάμε λοιπόν από την πρόσφατη Εβδομάδα Μόδας στην ιταλική πρωτεύουσα; Τον αποχαιρετισμό στη συνεργασία του Tommy Hilfiger και της Gigi Hadid που παρουσίασαν την κοινή τους συλλογή για τέταρτη και τελευταία φορά. Το συναισθηματικό φινάλε έκρυβε χρώματα και νεανική διάθεση, με το αμερικάνικο όνειρο να αποτυπώνεται στα χρώματα της αμερικάνικης σημαίας, με πλεκτό περιτύλιγμα.

Dolce & Gabbana

Είναι θρησκεία η μόδα; Οι Dolce&Gabbana δεν φοβούνται να προκαλέσουν, να χτίσουν την αυτοκρατορία τους με υπερβολές και παγκόσμια ζητήματα, κουλτούρες, πολιτισμούς, παραφωνίες. Ξεχώρισαν τα τι-σερτ με τα σλόγκαν, οι παγιέτες πάνω σε σπορ ρούχα, αλλά και οι εικόνες που προκαλούν εμμονές ειδωλολατρείας. Για την ιστορία, ο Καθολικισμός είναι το θέμα για το επόμενο Met Gala, στο Μουσείο Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης.

Υπάρχουν όμως και άλλες εικόνες που προέκυψαν ως καινούργιες τάσεις-προτάσεις από το Μιλάνο. Τι θα λέγατε για drones που κουβαλούν τσάντες στην πασαρέλα των Dolce&Gabbana; Τώρα και αξεσουάρ που πετάνε. Οι Ιταλοί σχεδιαστές παρουσίασαν κι ένα μυστικό σόου, αποκλειστικά για φίλους και οικογένεια μία μέρα πριν την επίσημη πασαρέλα. Δηλαδή όλοι οι άλλοι τι είναι; Γιατί στην Ελλάδα αυτός είναι ο κανόνας μάλλον, για την πρώτη και τη δεύτερη σειρά.

Από το Μιλάνο θα κρατήσουμε και τις ασημένιες καουμπόικες μπότες στο σόου του Emporio Armani με τα κεντημένα παλτό, όπως και τα κοσμήματα γλυπτά, τη συμφιλίωση του πράσινου και του μπλε, τα υπερμεγέθη πουλόβερ και πλεκτά με την υπογραφή Marni. Αν πέταξαν κι αυτά; Aυτά θα πετάξουν όταν θα βρουν τη θέση τους στην κρεμάστρα.

Saint Laurent

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com