Τι πρέπει να ξέρουμε για τα φετινά Όσκαρ;

xoligount-fotografia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Δεν θα είναι μια συνηθισμένη απονομή στο Dolby Theatre, πολύ απλά γιατί δεν το επιτρέπει η εποχή που θέλει ίντριγκα, στήσιμο, πόζα και πολιτικοποιημένη άποψη, πάντα με στιλ. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Η 90ή απονομή των κινηματογραφικών βραβειών Όσκαρ, θα είναι υπέρλαμπρη, φωτεινή, σίγουρα απρόβλεπτη.

Και χωρίς να θέλουμε να προβλέψουμε ποιες ταινίες θα είναι τα φαβορί, έχει σημασία να δούμε το αμπαλάζ. Γιατί η χρονιά που πέρασε ήταν μάλλον επεισοδιακή και αποκαλυπτική για το Χόλιγουντ, οπότε η βραδιά θα κρύβει σίγουρα έντονους συμβολισμούς.

Άραγε θα έχουν πέσει οι τόνοι σε εκκεντρικότητες, ντεκολτέ, γυμνά πόδια και κινούμενες υπερπαραγωγές; Οι καλεσμένοι θα επιλέξουν και πάλι μαύρο χρώμα; Kαι οι υποψήφιοι, μαζί με τους παρουσιαστές και τους συνοδούς τους, θα κληθούν να απαντήσουν στο κόκκινο χαλί σε (επιπλέον) ερωτήσεις τύπου #askhermore;

Μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, το μόνο μήνυμα ήταν ότι για πρώτη φορά οι γυναίκες θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο, αν κι αυτό μένει να δούμε πώς θα γίνει στην πράξη με γυναίκες πρωταγωνίστριες αλλά και σκηνοθέτες.

Ο παρουσιαστής της βραδιάς, Jimmy Kimmel, έχει πει ήδη ότι δεν θα ασχοληθεί με το κίνημα #metoo γιατί πρόκειται για βραδιά επιβράβευσης και όχι αποκαλύψεων. «Είναι μια απονομή βραβείων για ανθρώπους που ονειρεύονται να αποσπάσουν Όσκαρ μια ζωή και το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να καταστρέψω τη στιγμή.»

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.