Τι ξέρετε για το υποβρύχιο ράγκμπι στην Ελλάδα;

ypobruxio-ragkmpi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Το Vice Greece παρουσιάζει ένα από τα πιο ασυνήθιστα και εντυπωσιακά αθλήματα στην χώρα μας.

Το ελληνικό γραφείο του VICE, στην ενότητα VICE Greekology, παρουσιάζει αποκλειστικά, στο VICE.COM, το «Υποβρύχιο Ράγκμπι». Το βίντεο του VICE Greece φέρνει στο φως για πρώτη φορά ένα από τα πιο ασυνήθιστα, αλλά και πιο απαιτητικά αθλήματα που μπορεί να γνωρίσει κάποιος. Ο δημοσιογράφος του VICE, Παύλος Τουμπέκης, πέρασε μια μέρα με τον Αλέξανδρο Ρίζο, έναν από τους πρωτοπόρους του υποβρύχιου ράγκμπι στην Ελλάδα και πήρε μέρος σε μια προπόνηση της ομάδας «Φυσαλίς».

Vice Greece

Ο δημοσιογράφος του VICE, Παύλος Τουμπέκης, με τον Αλέξανδρο Ρίζο, από την ομάδα «Φυσαλίς» μίλησαν για τον υποβρύχιο κόσμο του παιχνιδιού.

Δείτε το βίντεο εδώ.

Το υποβρύχιο ράγκμπι είναι ένα άθλημα που συνδυάζει την άπνοια με τις δυναμικές επαφές μεταξύ των παικτών. Παίζεται σε πισίνες βάθους πέντε μέτρων από δύο ομάδες των έξι ατόμων η καθεμία. Στόχος της κάθε ομάδας είναι να βάλει την μπάλα στο καλάθι της αντίπαλης ομάδας, το οποίο βρίσκεται στο πάτο του καταδυτηρίου.

Οι παίκτες της κάθε ομάδας έχουν το δικαίωμα να «παλέψουν» με τους αντιπάλους τους, ακριβώς όπως και στο επίγειο ράγκμπι, ενώ η μπάλα παίζει μόνο υποβρυχίως. Το διαφορετικό στοιχείο είναι πως οι προπονήσεις της ομάδας είναι μεικτές, δηλαδή παίζουν μαζί άντρες και γυναίκες.

Vice Greece

Πήραμε μέρος σε μια προπόνηση υποβρύχιου ράγκμπι της ομάδας «Φυσαλίς».

Η κάμερα του VICE Greece βούτηξε μαζί με τους αθλητές και της αθλήτριες της ομάδας και κατέγραψε εντυπωσιακές σκηνές με υποβρύχιες μάχες. Το τέλος της ημέρας βρήκε τους συντελεστές του VICE, καθώς και της ομάδας του πιο ασυνήθιστου αθλήματος, ντυμένους και στεγνούς, όχι πολύ μακριά από το κολυμβητήριο, να κάνουν μία εντελώς ασυνήθιστη αποθεραπεία στο στέκι της ομάδας.

Θα βρείτε όλα τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ VICE Greekology και περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο minisite της εκπομπής.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.