To ξενοδοχείο των Όσκαρ ανακαινίστηκε και είναι έτοιμο να λειτουργήσει ξανά

mayfair
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Μπορεί να μην ήταν έτοιμο να ανοίξει ξανά τις πόρτες του, παράλληλα με την χθεσινοβραδινή απονομή όμως, το ξενοδοχείο που φιλοξένησε το πρώτο πάρτι μετά τα Όσκαρ, το 1929, ετοιμάζεται να ξαναλειτουργήσει τον Απρίλιο. Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Το Ξενοδοχείο Μayfair δεν είναι ένα συνηθισμένο ξενοδοχείο. Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν 90 χρόνια από τότε που η Joan Crawford με την παρέα της πήγαιναν να γιορτάσουν τις νύχτες κινηματογράφου, όμως η δεκαετία του '20 και το ντεκόρ της εποχής θα συνεχίσουν να στοιχειώνουν τους χώρους του ξενοδοχείου.

Όλα έχουν μια θέση στον τοίχο, στο πάτωμα, στο δωμάτιο, στη ρεσεψιόν. Σχέδια, γλυπτά, πίνακες, καρέκλες, μαζί με βελούδο και χρυσές, μπρονζέ αντανακλάσεις και αποχρώσεις.

Θυμάστε πως ήταν τα πάρτι που οργάνωνε ο Μεγάλος Γκάτσμπι; Κάπως έτσι λοιπόν είναι και η ατμόσφαιρα στο ξενοδοχείο Mayfair, με τον F.Scott Fitzgerald, τον Hemigway και τον Salvador Dali να εμπνέουν την αρχιτέκτονα που ανέλαβε την ανακαίνιση του ιστορικού ξενοδοχείου. Kαι το Όσκαρ καλύτερης ανακαίνισης πηγαίνει... 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.