Πέντε τρόποι για να μη σταματήσουμε τη γυμναστική

gumnastiki
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Στην κορυφή των new year's resolutions ήταν αυτή του γυμναστηρίου. Γιατί δυο μήνες μετά είμαστε έτοιμοι να τα παρατήσουμε και πάλι;

Μικρές λύσεις ώστε αυτή τη φορά η σχέση με την γυμναστική να κρατήσει, τουλάχιστον ως το καλοκαίρι. 

Δυο-δυο για καλύτερες επιδόσεις
Έχοντας έναν σύντροφο στη γυμναστική, όποιος κι αν είναι, κάνει τη γυμναστική πολύ πιο ευχάριστη και λιγότερο πιθανό το γεγονός να αφήσετε μια προπόνηση, επειδή δεν θα θέλετε να τον απογοητεύσετε – το ίδιο και εκείνος. Το καλύτερο πραγματικά ίσως να μην είναι να βρείτε κάποιον από τους πιο στενούς φίλους σας, αλλά απλώς κάποιον σε παρόμοιο επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Στόχοι και μικρές προκλήσεις
Οι συνεχείς, μικρές προκλήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε εστιασμένοι στον στόχο σας. Δεν χρειάζεται να είναι τόσο μεγάλος όσο το να τρέξετε στον μαραθώνιο, αλλά μικροί στόχοι που σας δίνουν αυτό το επιπλέον κίνητρο όταν το χρειάζεστε, επειδή έχετε κάτι να επιτύχετε βραχυπρόθεσμα – π.χ., να τρέξετε για πέντε λεπτά παραπάνω.

Γυμναστική και διατροφή
Όσο περισσότερο ασκείστε, τόσο περισσότερο θα θέλετε να τρώτε καλά – και αντίστροφα. Έχετε πάντα φρέσκα τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο σας, ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες να καταφύγετε στο junk food από ανάγκη.

Μ΄έναν personal trainer; 
Τα… ιδιαίτερα μαθήματα γυμναστικής δεν είναι φθηνά, αλλά μπορούν να κάνουν θαύματα στην προσπάθεια για καλύτερη φυσική κατάσταση. Ακόμα και αν είναι μόνο μια προπόνηση κάθε λίγους μήνες, θα σας δώσει ένα επιπλέον κίνητρο, θα σας διδάξει τρόπους για να ανανεώσετε το πρόγραμμα γυμναστική σας και θα εξασφαλίσει ότι η τεχνική σας στις ασκήσεις είναι σωστή.

Έμφαση στο μέσα, όχι στην εικόνα
Οk, όλοι γυμναζόμαστε και για ένα πιο καλοσχηματισμένο σώμα, όμως εάν ασκούμαστε μόνο για αισθητικούς λόγους, μπορεί να απογοητευτούμε, όταν οι αλλαγές στο σώμα μας δεν έρχονται όσο γρήγορα θέλουμε. Αλλά αν γυμναζόμαστε λογικά και σωστά, οι αλλαγές αυτές θα πρέπει να απαιτούν χρόνο, επειδή αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να διατηρηθούν.

Πηγή: iatrikanews.gr