O Hubert de Givenchy «έφυγε» σε ηλικία 91 ετών

hepburn-givenchy
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Ο Γάλλος σχεδιαστής που έντυσε την Audrey Hepburn σε ταινίες όπως το Breakfast at Tiffany's πέθανε την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Όπως ανακοίνωσαν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο Γάλλος αριστοκράτης που ίδρυσε τον οίκο μόδας Givenchy το 1952, απεβίωσε. Οι δικοί του άνθρωποι ανακοίνωσαν πως η τελετή για τον αποχαιρετισμό του θα είναι λιτή, θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο και πως προτιμούν οι δωρεές από ανθρώπους που τον αγάπησαν να δοθούν στην Unicef. 

Ο Givenchy έγινε ευρέως γνωστός ως ο σχεδιαστής της Audrey Hepburn που υπήρξε μούσα του αφού, ανάμεσα στα άλλα, τον ενέπνευσε για το πρώτο του άρωμα.

Η πορεία του στον χώρο της μόδας υπήρξε λαμπρή και μακριά. Δικαίως υποστήριζε: «Είμαι χαρούμενος που έκανα το επάγγελμα που είχα ονειρευτεί ως παιδί».

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.