Είστε έτοιμοι για το Πάσχα του 2018;

easter-3
ΤΡΙΤΗ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Δεν λέμε να αρχίσουμε να βάφουμε από τώρα αβγά και να ψήνουμε τσουρέκια, αλλά μήπως ήρθε η στιγμή να διακοσμήσουμε το σπίτι μας πασχαλινά; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Tα Χριστούγεννα στολίζουμε μήνες πριν, για να αλλάζει η διάθεσή μας, ενώ το Πάσχα δεν κουνάμε ούτε…καλάθι από τη θέση του.

Και ίσως να μην μπορεί να συγκριθεί η ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων με την κατάνυξη και τη μελαγχολία του Πάσχα, αλλά μπορούμε νε παίξουμε με ανοιξιάτικο ντεκόρ και να δούμε το σπίτι μας να αλλάζει.

Τι θα λέγατε λοιπόν να ξεκινήσουμε με καρό τραπεζομάντηλα και διάθεση για πικνίκ μέσα στο σπίτι; Ή ακόμη καλύτερα να επενδύσουμε σε παστέλ υφάσματα και να παίξουμε με ριχτάρια στον καναπέ και στις πολυθρόνες ή την τραπεζαρία;

Mπορούμε να βγάλουμε και πορσελάνες, με χαριτωμένα, παιδικά ζωάκια ή να προσθέσουμε λαγούς σε απρόσμενα σημεία ως ντεκόρ και να βγάλουμε το παιδί που κρύβουμε μέσα μας.

Να κρύψουμε ξύλινα ή πλαστικά αβγά στον κήπο ή στις γλάστρες και να σκηνοθετήσουμε το Κυνήγι του Πασχαλινού Αβγού με φίλους, όλων των ηλικιών. Για να βρούμε και σοκολατένια αβγά με κόκκινο, χρυσό, πράσινο, ασημένιο περιτύλιγμα.

Να φτιάξουμε σουπλά στο σπίτι, με μοτίβα που μας παραπέμπουν στην άνοιξη, και να τα πλαστικοποιήσουμε με στιλ. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από μια προσωπική πινελιά με χρώμα και ήλιο όταν όλοι γκρινιάζουν για τον καιρό, τα μποφόρ, τη μιζέρια, εντός κι εκτός.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com