Το Μουσείο Κυκλαδικής ετοιμάζεται ήδη για το Πάσχα

mouseio-kukladikis-texnis3
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Μας αρέσουν τα πωλητήρια των μουσείων, ειδικά όσα συναγωνίζονται με πάθος και τόλμη, αυτά του εξωτερικού. Mε πρωτότυπα αντικείμενα, αναμνηστικά, συλλεκτικά αξεσουάρ για το σπίτι και τη ζωή. Γιατί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δεν θα βρούμε μόνο …λαμπάδες.

Μπορούμε να δούμε τις προτάσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στο site  και το e-shop (www.cycladic.gr), και να τις παραγγείλουμε απευθείας, ή ακόμη καλύτερα να συνδιάσουμε την επίσκεψη μας στο μουσείο για να δούμε τις μόνιμες εκθέσεις, με μια βόλτα στο τέλος και από το πωλητήριο που έχει πάντα ιδιαίτερα αντικείμενα για το σπίτι, το παιδικό δωμάτιο, φίλους που ζουν εντός ή εκτός.

Και τώρα που πλησιάζει το Πάσχα, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε ανοιξιάτικα είδη για το σπίτι, με τη διακριτική υπογραφή σύγχρονων Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών που εμπνέονται από τις συλλογές του Μουσείου.

Tavitian
Αν σας αρέσουν τα κεραμικά, σίγουρα θα βρείτε κάτιι με άποψη, όπως ζωγραφισμένα μπολ ή πιάτα και επιζωγραφισμένα αβγά. Θα βρείτε όμως και κατασκευές, γλυπτά κηροπήγια, κοσμήματα, χειροποίητα αξεσουάρ μόδας και σπιτιού που αντέχουν στον χρόνο και μας ταξιδεύουν. Μαρμάρινο κουτί, εμπνευσμένο από κυκλαδικό σκεύος για τη φύλαξη πολύτιμων αντικειμένων ή μήπως επίχρυσα σκουλαρίκια με φύλλα από γιασεμί; 

Tavitian

Kαι αντί να πονοκεφαλιάζουμε για τη λαμπάδα που θα αγοράσουμε στον εαυτό μας ή το βαφτιστήρι μας, θα επενδύσουμε σε μια λιτή λύση: μια λαμπάδα εμπνευσμένη από κυκλαδικά ειδώλια. Μαζί με ένα κόσμημα για να έχει διάρκεια η αφήγηση της ιστορίας.