Η πιο νόστιμη πίτσα είναι νηστίσιμη και φτιάχνεται με αβοκάντο

pitsa-abokanto
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Φτιάξτε μια πίτσα διαφορετική από τις άλλες με αβοκάντο και καραμελωμένα κρεμμύδια

Δοκιμάστε μια πίτσα διαφορετική από τις άλλες, που δεν θα βρείτε σε κανένα κατάλογο delivery.

Θα χρειαστείτε: 1 ½  κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για την πίτσα, ½ κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, λίγο αλάτι, 2 ώριμα αβοκάντο, ½ πιπεριά jalapeño ψιλοκομμένη, 4-6 φύλλα βασιλικού κομμένα, ζύμη πίτσας, λίγο αλεύρι, 2 ντοματίνια κομμένα κατά μήκος, 1 μπάλα μοτσαρέλα.

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 260 βαθμούς, βάζοντας μέσα το σκεύος που θα ψήσετε την πίτσα.

Βάλτε ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά, προσθέστε το ελαιόλαδο και χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέτοντας τα κρεμμύδια και λίγο αλάτι. Ανακατεύετε συχνά για 10 λεπτά, χαμηλώνοντας τη φωτιά αν τα κρεμμύδια αρχίσουν να γίνονται καφετιά. Μόλις είναι έτοιμα, βγάλτε τα στο πλάι.

Σε ένα μπολ, προσθέστε το αβοκάντο και πολτοποιήστε το, προσθέτοντας στη συνέχεια τη jalapeno και τα φύλλα βασιλικού, ανακατεύοντας.

Στο μεταξύ, βάλτε τη ζύμη της πίτσας σε μια επιφάνεια που έχετε προηγουμένως πασπαλίσει λίγο αλεύρι και ανοίξτε τη είτε με τα χέρια, είτε με πλάστη, μέχρι να φτάσει τα περίπου 25 εκατοστά.

Αλείψτε στα άκρα λίγο ελαιόλαδο και έπειτα ξεκινήστε με τις στρώσεις σας, απλώνοντας πρώτα κομμάτια μοτσαρέλα, μαζί με κάποια κομμάτια από τα ντοματίνια.

Βάλτε τη στο φούρνο για 5 λεπτά, βγάλτε τη και προσθέστε τα αβοκάντο, τα κρεμμύδια και την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Βάλτε τη στο φούρνο ξανά και αφήστε τη μέχρι οι άκρες της να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Θερμίδες ανά μερίδα: περίπου 200.