Athens Xslusive Designers Week: Η Κλέλια Άνδραλη φτιάχνει μόδα για να αφηγηθεί ιστορίες

kleliaandrali
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Η Κλέλια Άνδραλη, είναι μια νέα σχεδιάστρια μόδας που συμμετέχει στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, στην 23η Athens Xclusive Designers Week, διεκδικώντας ένα βραβείο στα New Designers Awards.Πώς θα την ξεχωρίσουμε στην πασαρέλα; Αρχικά από τα εμπριμέ και την παλιμπαιδιστική διάθεση, κόντρα στο μαύρο της ελληνικής μόδας. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με τη μόδα στην Ελλάδα του σήμερα;

Πάντα μου άρεσαν τα ρούχα και η ιστορία πίσω απο αυτά. Μου άρεσε κυρίως η έμπνευση και η έρευνα. Η πρώτη σκεψη που μετατρέπεται σε κάτι πραγματικό, είναι κάτι που πάντα με γοήτευε στο design.

Πώς θα περιγράφετε σε έναν υποψήφιο αγοραστή του εξωτερικού τη συλλογή σας;

Η συλλογή FreAkShOW είναι μια παιδική φαντασίωση, με δυναμικά prints και έντονα χρώματα.

Ποιους σχεδιαστές ή οίκους θαυμάζετε και γιατί;

Τον Simone Porte Jacquemus για τον επαναστατικό τρόπο που ξεκίνησε να «κάνει» μόδα, τον Ηan Chong του brand SelfPortrait για την αισθητική του και τη Mary Katrantzou για το γεγονός ότι άλλαξε τον τρόπο που σκεφτόταν ο κόσμος της μόδας το digital print.

Tι είναι αυτό που σας κάνει να διαφέρετε από τους συνάδελφους σας σχεδιαστές;
Ποια είναι η ταυτότητα του brand που φέρει την υπογραφή σας;

Αν και δεν μου αρέσει να έχω ταυτότητα, να κάνω κατι συγκεκριμένο, προς το παρόν με στιγματίζουν τα έντονα prints. Κανένας σχεδιαστής δεν είναι ίδιος με τον άλλον. Ο καθένας έχει τη δική του λόξα, φαντασίωση και δημιουργικότητα. Εγώ δίνω βάρος στην έρευνα, την ιστορία που λέει το ρούχο…

Ποια είναι η μούσα για τα ρούχα σας;

Η ιδανική γυναίκα για τα ρούχα μου είναι δυναμική, ανεξάρτητη και αυθόρμητη με μια γοητευτική παιδικότητα. Σαν την Eva Chen.

Πώς φαντάζεστε να εξελίσσεται η προσωπική σας διαδρομή στην ελληνική μόδα τα επόμενα πέντε χρόνια;

Η αλήθεια είναι πως ακόμα βρίσκω τα πατήματά μου με το brand. Θα ήθελα να έχω ένα στούντιο και να δουλεύω εκεί τα prints μου, να κάνω εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να συνεργάζομαι με όμορφα μαγαζιά και όμορφους ανθρώπους. Και όταν λέω όμορφους ανθρώπους, εννοώ τους ξεχωριστούς…

Διαβάστε περισσότερα για την Εβδομάδα Μόδας στο Ζάππειο. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com