Από πότε οι περούκες είναι ξανά της μόδας;

wigs-4
ΤΡΙΤΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Yπήρχε μια εποχή, ειδικά στη δεκαετία του '60, αλλά και στις ελληνικές ταινίες, που οι σταρ φορούσαν περούκες. Τώρα που η Nicki Minaj, η Lady Gaga, η Βeyonce, ακόμη και η Keira Knightley εμφανίζονται με συμβατικές ή εκκεντρικές περούκες, μήπως πρέπει να μπούμε κι εμείς στον πειρασμό; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Η Νicole Kidman φοράει συχνά περούκες στις ταινίες της, αλλά και στις φωτογραφίσεις της στα περιοδικά, ακόμη κι αν δεν το παραδέχεται, ίσως γιατί δεν είναι άνθρωπος που θα τολμούσε μια δραστική αλλαγή στα μαλλιά, οπότε προτιμά να πειραματίζεται με τον πιο ανώδυνο τρόπο.

Στις επιδείξεις μόδας, διάσημοι κομμωτές, όπως ο Sam McKnight, είθισται να επενδύουν στα φυσικά μαλλιά των μοντέλων, με περούκες που χτενίζουν, κουρεύουν, «απογειώνουν», αποδομούν, πάντα με τον πιο ευφάνταστο τρόπο, για να έχουν στην πασαρέλα το πιο εντυπωσιακό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Αν δούμε προσεκτικά τα κορίτσια στα πρόσφατα σόους του Haider Ackermann, των οίκων Fendi και Moschino, θα δούμε πώς επηρεάστηκαν οι κομμωτές που συνεργάστηκαν με τους αντίστοιχους σχεδιαστές, για να δημιουργήσουν κλώνους της Christy Turlington, της Mia Farrow, της Jean Seberg.

Το μήνυμα είναι σαφές: Οι περούκες είναι ξανά της μόδας. Και είναι κάτι που ξεκίνησε από τη μουσική βιομηχανία, με γυναίκες που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, όπως η Sia ή να περάσουν απαρατήρητες, όπως η Kylie Jenner. Σταδιακά καθιερώθηκε ως ένας έξυπνος και γρήγορος τρόπος μια κοπέλα να μοιάζει πάντα περιποιημένη.

Όμως καλύτερα να μην βιαστεί η Kylie Jenner να πει πως εκείνη ήταν η πρώτη που επαναλάνσαρε την περούκα. Έχουν προηγηθεί η Naomi Campbell, η Cher, η Adele, η Katy Perry, που διαθέτουν μάλιστα συλλογές από φυσικές περούκες, υποστηρίζοντας πλέον μια βιομηχανία αξίας εκατομμυρίων. Αν θέλεις να διαφέρεις, μπορείς να το κάνεις. Δεν υπάρχουν ταμπού πλέον. Ροζ μαλλιά; Ξανθά; Ψεύτικα; Φυσικά; Καστανά; Κόκκινα; Μαύρα; Γαλάζια; Είναι μόδα. Και δεν χρειάζεται πλέον να υποκρίνεσαι, σα να ήταν τα δικά σου μαλλιά. Η εποχή άλλαξε. Και όλα, ακόμη και τα ροζ μαλλιά, επιτρέπονται.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com