Πωλείται το «σπίτι» του Pulp Fiction

pulp-4
ΤΡΙΤΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Είναι από τις ταινίες που αποκλείεται να έχεις δει και να μην θυμάσαι το στιλ, την αισθητική, τις ερμηνείες, το σάουντρακ, τον χορό, το ντεκόρ. Και τώρα που διαβάζουμε ότι το φιλμ που ανέδειξε τον Quentin Tarantino το 1994 γυρίστηκε σε ένα σπίτι που βγήκε στην αγορά προς πώληση, θέλουμε μια ξενάγηση χωρίς κάμερες. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Μην σκεφτείτε αμέσως το σπίτι που κάνει την πρώτη της εμφάνιση η Una Thurman, αλλά εκείνο που ανήκει στον Tarantino που υποδύεται τον Tarantino, δηλαδή τον Jimmie, εκεί που ο John Travolta και ο Samuel L.Jackson πυροβολούν κατά λάθος και ξεκινάει όλη η ιστορία με την παράνοια και τους πυροβολισμούς.

Και μετά ακολουθούν όλες οι επόμενες σκηνές βίας, με κυνισμό, χιούμορ, ευτράπελα, καμία σχέση με τα γυάλινα τραπέζια, τους γκρίζους καναπέδες, τους λευκούς τοίχους, την μίνιμαλ αισθητική.

Το 4145 Kraft Avenue χτίστηκε το 1936 και έχει τρεις κρεβατοκάμαρες, δύο μπάνια, ένα γκαράζ και αίθριο. Βρίσκεται στο Λος Άντζελες και μπορεί να μη θυμίζει το σκηνικό της ταινίας, -κυρίως γιατί τότε ήταν βαμμένο στην απόχρωση του ροδακινί-, αλλά οι χώροι δεν έχουν αλλάξει και τόσο, όπως για παράδειγμα η κουζίνα, τα ντουλάπια και το ξύλινο παρκέ.

Η αύρα; Το σπίτι του Pulp Fiction δεν είναι φτηνό καθώς η τιμή του ξεπερνά το 1,395 εκατομμύρια δολάρια, γνωρίζοντας ίσως ότι οι σινεφίλ είναι πολλοί και όσοι ανάμεσά τους διαθέτουν τα χρήματα, σίγουρα θα έχουν σκεφτεί πού θα βάλουν το home cinema και τη συλλογή με τα cds από σάουντρακς. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com