Από πότε η δεκαετία του '90 επαναλανσάρει τάσεις;

jennifer-aniston
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Όταν το σήμερα δεν έχει και πολλά καινούργια να προτείνει, είναι επόμενο να ανατρέχουμε στο παρελθόν και να κολλάμε σε στιγμές. Μήπως απλώς να αλλάξουμε χτένισμα ή ακόμη καλύτερα να βρούμε παλιές φωτογραφίες για να ξεκινήσουμε από κάπου; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Δεν είναι και δύσκολο να παίξεις και να περάσεις καλά στον καθρέφτη, προσπαθώντας να ξαναθυμηθείς χτεnίσματα δανεικά από τη δεκαετία του '90.

Υπάρχουν τόσα παραδείγματα, που όταν αρχίσεις και τα θυμάσαι, δεν ξέρεις πού να σταματήσεις και πού να σταθείς. Αν ξεκινήσουμε με την Britney Spears, θα θυμηθούμε ατίθασα μαλλιά, σπαστά, σε διαφορετικό μήκος αλλά και με κοτσιδάκια αγνής αλλά stylish μαθήτριας. 

Το απόλυτο πρότυπο όμως της δεκαετίας ήταν η Jennifer Aniston ως Rachel, με τούφες μπροστά, ντεγκραντέ, καστανές, με ελάχιστα πιο ανοιχτές ανταύγειες, και όλες τις κοπέλες να θέλουν να της μοιάσουν, να το τολμούν, ξεκινώντας από την κόμμωση.

Και είναι και η Drew Barrymore, οι αφέλειες, οι φυσικές μπούκλες, οι στέκες, οι λεπτές κορδέλες, η ταινία Clueless με την Αlicia Silverstone να παραδίδει μαθήματα στιλ.

Πιο πρόσφατα, είδαμε στις απονομές των κινηματογραφικών βραβείων, από τις Χρυσές Σφαίρες, στα Emmy, τα Grammy, τα Όσκαρ, σταρ με μισά μαλλιά πιασμένα πάνω, σα να τα είχαν φτιάξει μόνες τους (κάτι που αποκλείεται φυσικά), την Emma Stone να κάνει περμανάντ, και μετά εντοπίσαμε στις επιδείξεις μόδας αυτά τα κακόγουστα υφασμάτινα λαστιχάκια σε ατίθασες αλογοουρές.

Θα προτιμήσουμε μάλλον την Meg Ryan με τα μαλλιά στους ώμους και τις μύτες που ξεπροβάλλουν κοκκαλωμένες από το σίδερο και τη λακ, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι ωραίο κι ας μην κρατάει πολύ.

Κι αν νομίζουμε ότι δεν θα μας πηγαίνει, υπάρχει και το στιλ της Christina Aguilera, μαλλιά φριζαρισμένα, ψημένα δηλαδή, στην τοστιέρα, ξανθά με ροζ τούφες, εμβόλιμες, με σημείο αναφοράς την Cyndi Lauper του τότε.

Η δεκαετία του '90 μάς στοιχειώνει σήμερα στην ομορφιά με λουλούδια στα μαλλιά, μαργαρίτες, όπως τις λάνσαρε πρώτη η Drew Barrymore.

Και η απόλυτη εικόνα; Αρκεί να φέρουμε στο μυαλό μας τα πλούσια μαλλιά της Cindy Crawford, χτένισμα που προσπαθεί να μιμηθεί τώρα η Kate Middleton. Και τις αλογοουρές στο πλάι στο στιλ της Baby Spice από τις Spice Girls, για παλιμπαιδιστική διάθεση. Δεκαετία κι αυτή! Και μετά κατηγορούμε τα eighties…

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com