Τι είδους διακοπές προτιμά το κάθε ζώδιο;

pinakides-proorismoi-taksidi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Με αφορμή τις διακοπές του Πάσχα και καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει, ας δούμε πώς διαμορφώνονται οι ταξιδιωτικές προτιμήσεις του κάθε ζωδίου.

Ο προγραμματισμός των διακοπών ποτέ δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν πρόκειται για εξορμήσεις με παρέα. Άλλοι προτιμούν χαλαρές στιγμές, ενώ άλλοι την αδρεναλίνη. Τα άστρα, εκτός από το μέλλον και την τύχη μας, έχουν να πουν πολλά για τις προτιμήσεις μας στις διακοπές και αυτός είναι ένας μπούσουλας εν όψει καλοκαιριού. 

Κριός
Για τους Κριούς οι διακοπές δεν είναι μονάχα μια ευκαιρία για ξεκούραση και ραστώνη, είναι ένταση και περιπέτεια. Έτσι λοιπόν ο ιδανικός προορισμός για τους Κριούς είναι κάποια εξωτική τοποθεσία – όπως η Καραϊβική ή η Νοτιοανατολική Ασία – και για να ικανοποιηθούν οι δραστηριότητες θα πρέπει να περιλαμβάνουν θαλάσσια σπορ ή ορειβασία πάντα σε συνδυασμό με δόσεις χαλάρωσης για επαναφόρτιση της μπαταρίας.

Ταύρος
Οι Ταύροι νιώθουν καλύτερα όταν βρίσκονται σε γνώριμο περιβάλλον και λατρεύουν την καλοπέραση. Έτσι, λοιπόν, μην κοιτάξετε μακριά, μια απόδραση σε κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με όλες τις ανέσεις είναι ιδανικός προορισμός για να νιώσουν ότι ξεκουράζονται και ευχαριστιούνται. Μουσεία, αξιοθέατα και καλά εστιατόρια με παραδοσιακές κατά προτίμηση γεύσεις θα ενθουσιάσουν τους απαιτητικούς Ταύρους.

Δίδυμοι
Το κλειδί της ευτυχίας στις διακοπές για τους Δίδυμους είναι ο συνδυασμός πνευματικών εμπειριών με την επαφή με τη φύση. Μπορεί οι Δίδυμοι να έχουν την αίσθηση περιπέτειας μονίμως μες το αίμα τους, αλλά επιζητούν κάτι παραπάνω από δράση. Έτσι, εξορμήσεις σε πόλεις με πλούσια ιστορία και αξιοθέατα – όπως το Παρίσι, το Λονδίνο ή η Νέα Υόρκη – φαντάζει σίγουρη λύση προσφέροντας μια ιδανική ισορροπία κουλτούρας και διασκέδασης.

Καρκίνος
Ως γνήσιοι σπιτόγατοι και ονειροπόλοι, οι Καρκίνοι γενικότερα δυσκολεύονται να αφήσουν την ασφάλεια του χώρου τους, αλλά παράλληλα θα ήθελαν να τολμήσουν κάτι διαφορετικό, πάντως εντός ορίων. Ως εκ τούτου, τα πιο μικρά σε απόσταση και διάρκεια ταξίδια είναι τα καλύτερα για τους Καρκίνους. Με ολιγοήμερες, καλοσχεδιασμένες αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς μπορούν εκπληρώνουν την επιθυμία για αλλαγή, χωρίς να μπαίνουν σε δύσκολη θέση.

Λέων
Για τους Λέοντες, δεν έχει σημασία ο προορισμός των διακοπών, αλλά το επίπεδο φροντίδας και άνεσης. Οι Λέοντες δεν θα συμβιβαστούν με hostel και σκηνές στην παραλία, αλλά επιζητούν κάτι παραπάνω δηλαδή πολυτελή ξενοδοχεία με εξαιρετική περιποίηση και πληθώρα δραστηριοτήτων. Τα πλουσιοπάροχα τουριστικά θέρετρα σε εξωτικές τοποθεσίες, όπως τη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή και τα νησιά της Καραϊβικής, προσφέρουν ακριβώς αυτό που επιζητούν.

Παρθένος
Οι Παρθένοι δυσκολεύονται να κάνουν διακοπές με όλη τη σημασία της λέξης, γιατί συχνά σκέφτονται τη δουλειά τους και συνεχώς προγραμματίζουν. Έτσι λοιπόν χρειάζεται κάτι που θα τους βγάλει από τη «ζώνη ασφαλείας», ώστε να μπορέσουν πραγματικά να χαλαρώσουν. Ασυνήθιστοι προορισμοί με έντονες δραστηριότητες – όπως η ορειβασία και τα θαλάσσια σπορ – είναι το ιδανικό σενάριο για να μπορέσουν να ξεκουραστούν πραγματικά.

Ζυγός
Οι εξωτικοί προορισμοί δεν συγκινούν ιδιαίτερα τους Ζυγούς, καθώς προτιμούν να περάσουν τον χρόνο τους μαθαίνοντας και διευρύνοντας τους πνευματικούς τους ορίζοντες. Οι ιδανικές διακοπές για τους Ζυγούς είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο, με νέα τοπία και επαφή με κουλτούρες. Συνεπώς, πέραν των πόλεων με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, οι Ζυγοί θα εκτιμήσουν και πιο εναλλακτικούς προορισμούς με πλούσιες παραδόσεις και γιορτές.

Σκορπιός
Για τους Σκορπιούς η έννοια των διακοπών είναι συνώνυμη με τη δράση, οπότε δεν θα αρκεστούν σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα με πισίνες ή πόλεις με πολιτιστικά αξιοθέατα. Οι τέλειες διακοπές για τους Σκορπιούς συνδυάζουν αρμονικά την περιπέτεια και την εξερεύνηση, οπότε προορισμοί όπως η Αφρική, η Λατινική Αμερική και η Νοτιοανατολική Ασία φαντάζουν ιδανικοί. Στον γυρισμό, να είστε προετοιμασμένοι για πολλές ιστορίες και φωτογραφίες από απίθανες εμπειρίες.

Τοξότης
Αν ψάχνετε κάποιον να σας συντροφεύσει σε ένα ταξίδι, οι καλύτεροι συνοδοιπόροι είναι οι Τοξότες. Με φυσική αίσθηση περιπέτειας και διάθεση για εξερεύνηση, δεν θα πουν όχι στην ευκαιρία να ταξιδέψουν κάπου μακριά, ιδανικά σε βουνό. Το μόνο πρόβλημα στο ταξίδι με έναν Τοξότη, θα είναι να τους πείσετε πως ήρθε η ώρα της επιστροφής.

Αιγόκερως
Εφόσον αποφασίσετε να πάτε ταξίδι με έναν Αιγόκερω, να είστε προετοιμασμένοι για πολύ περπάτημα και ενδεχομένως άγχος να προλάβετε όλα τα μουσεία και τα αξιοθέατα που θα βάλει στο νου του να επισκεφτεί. Για όσους ανήκουν σε αυτό το ζώδιο, οι οποίοι απολαμβάνουν τον προγραμματισμό όσο λίγοι, οι διακοπές προσφέρονται τόσο για ψυχαγωγία και ξεκούραση, όσο και για γνώση. Επομένως, προορισμοί με αρχαιολογικό ή πολιτιστικό ενδιαφέρον αποτελούν ιδανικές λύσεις διακοπών.

Υδροχόος
Αν πιάσετε κουβέντα με έναν Υδροχόο για διακοπές, θα ανακαλύψετε γρήγορα ότι έχει μεγάλα σχέδια και είναι απλά θέμα χρόνου και χρημάτων να εκπληρώσει τα όνειρα του. Οι Υδροχόοι στο ιδανικό ταξίδι θέλουν να γνωρίσουν νέες ιδέες, πρόσωπα και μέρη, ταξιδεύοντας σε μακρινές και εξωτικές χώρες. Βέβαια δεν θα πουν όχι σε κάτι πιο «συνηθισμένο», αφού ο προορισμός ενός ταξιδιού αποτελεί ουσιαστικά μια «Ιθάκη» για εκείνους και σίγουρα αφορμή για νέα εμπειρίες που θα τις ανακαλύψουν όπου και αν βρεθούν.

Ιχθύες
Ως ζώδιο του νερού, οι Ιχθύες νιώθουν πιο άνετα σε χαλαρούς, τροπικούς και ειδυλλιακούς προορισμούς. Είτε στο βουνό, είτε στη θάλασσα, στόχος των Ιχθύων είναι να ξεκουραστούν και να αφεθούν στις σκέψεις τους, οπότε προορισμοί όπως η Καραϊβική και η Νοτιοανατολική Ασία είναι ιδανικοί για να αφήσουν πίσω τα άγχη της καθημερινότητας. Παράλληλα, όμως, οι Ιχθύες μπορούν να απολαύσουν διακοπές με πολιτιστικό πρόσημο, όπως μουσεία και θέατρα, αρκεί να μην ταλαιπωρηθούν.