Πουά και ρίγες στο σπίτι;

prints-5
ΤΡΙΤΗ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Παλιότερα φοβόμασταν τα εμπριμέ. Και τώρα που όλα επιτρέπονται και όλα ανατρέπονται, μπορούμε να αρχίσουμε να υιοθετούμε στο σπίτι όλες τις στυλιστικές παραφωνίες που θέλουμε να ξορκίσουμε εδώ και χρόνια τώρα. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Ξεχάστε τα παραδοσιακά μοτίβα και ετοιμαστείτε για ανάγλυφα, τρισδιάστατα, τεχνολογικά εξελιγμένα, στα όρια του κιτς, που παντρεύονται τέλεια με μπρονζέ φωτιστικά και ρετρό διάθεση.

Το ασπρόμαυρο μπάνιο, για παράδειγμα, μπορεί να γίνει ακόμη πιο ιδιαίτερο, αν προσθέσουμε μια μαυρόασπρη ταπετσαρία με άποψη, με ασορτί σαπούνια, πετσέτες και ξύλινο καθρέφτη.

Ακόμη και λουλούδια, ρίγες ή πουά επαναλαμβανόμενα, εμμονικά, σχεδόν εμπριμέ, μπορούν τώρα να παίξουν στο σπίτι μας, χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία, με τη λογική του «φτιάξτο μόνος σου».

Σκεφτείτε ότι μπορούμε να βρούμε το ύφασμα που μας αρέσει, ακόμη και να το τυπώσουμε μόνοι μας, και να φτιάξουμε ριχτάρια για τον καναπέ, να ντύσουμε την πολυθρόνα, αλλά και να σχεδιάσουμε και να ράψουμε ασορτί μαξιλάρια, γιατί ο μαξιμαλισμός θέλει χιούμορ και πληθωρική ματιά πάνω από όλα. Με φτερά και πούπουλα φυσικά.

Πειραματιστείτε με βελούδο και απρόσμενα μοτίβα, παίξτε με λινό, με βελούδο, μπερδέψτε υφές, μην προσπαθείτε να ταιριάζουν όλα χρωματικά, δοκιμάστε να ζήσετε πρώτα με το ύφασμα, να το συνηθίσετε και μετά να αποφασίσετε αν σας αρέσει τόσο πολύ που θέλετε να το βλέπετε κάθε μέρα στο σαλόνι σας…

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com