Πώς φοράμε τα ανοιξιάτικα παστέλ;

pastel-rouxa-1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Μας αρέσουν οι υποτονικές αποχρώσεις, ειδικά όταν δεν έχουμε μαυρίσει και θέλουμε κάτι για να ταιριάξουμε στην άνοιξη. Αλλά ξέρουμε πώς να φορέσουμε τα παστέλ ρούχα και αξεσουάρ; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Η μόδα δεν είναι τέχνη, δεν πρέπει να την παίρνουμε στα σοβαρά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι χρήσιμο να μπορούμε να την αποκωδικοποιήσουμε και να περάσουμε καλά. Και τώρα που οι βιτρίνες και οι κρεμάστρες φοράνε χρώματα τσιχλόφουσκας και γρανίτας, μπορούμε να αφήσουμε για λίγο το μαύρο στην άκρη.

Ξεκινάμε από τα βασικά. Για να αποφασίσουμε αν μας ταιριάζει περισσότερο η μονοχρωμία ή αν προτιμάμε να κατευνάσουμε το φυστικί και το λεμονί, επιλέγοντας για παράδειγμα, ρίγες με πλισέ για να σπάσει η μονοτονία.

Υπάρχει όμως και η λύση του ασορτί που δείχνει συνέπεια και μπορεί να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση κάθε φορά που ανοίγουμε τη ντουλάπα. Σομόν παντελόνι με σομόν πουκάμισο ή ακόμη καλύτερα, υποτονικό γαλάζιο, πάνω και κάτω.

Το καλό με τις αποχρώσεις της γρανίτας, από την άλλη, είναι πως δεν βγάζουν μάτι και μπορούν να λειτουργήσουν αρμονικά μέσα στη μέρα αλλά και στη νύχτα, κάτι που δεν μπορεί φυσικά να συμβεί με τα έντονα χρώματα.

Τι θα λέγατε για κίτρινο παντελόνι με καρό πουκάμισο; Ή μήπως πλισέ φούστα στο χρώμα του ροδάκινου με μακρυμάνικη μπλούζα στην απόχρωση της μέντας; Η ανοιξιάτικη μόδα υποκλίνεται στις προτάσεις των σχεδιαστών από διαφορετικά σημεία του πλανήτη, κι εμείς νοσταλγούμε τα fifties και τα sixties, τη Γρανίτα από Λεμόνι, το Grease, φοράμε τη «στολή» και ονειρευόμαστε πως θα έρθουν καλύτερες μέρες…

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com