Όταν η μόδα έχει χιούμορ

xioumor-4
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός στη μόδα είναι κάτι που γεννήθηκε τελευταία. Ποιοι είναι οι σχεδιαστές που ξέρουν να μας φτιάχνουν το κέφι; Της Σάντυς Τσαντάκη

To καλοκαίρι του 2018 μπορούμε επιτέλους να διασκεδάσουμε και να περάσουμε καλά, να φορέσουμε ρούχα και αξεσουάρ που μας φτιάχνουν το κέφι, να βγάλουμε για λίγο τη μαύρη στολή και να δούμε ποια είναι τα όρια μας.

Στη μόδα, το χιούμορ συνοδεύεται από κιτς ακρότητες.

Οπότε αν δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτά που βλέπουμε στις βιτρίνες και τις κρεμάστρες, μπορούμε απλώς να τα αγνοήσουμε ή να θαυμάσουμε, χωρίς να χλευάσουμε, όσους τα τολμούν.

Αν πάρουμε για παράδειγμα τα πλαστικά παπούτσια του οίκου Balenciaga, που μιμούνται τα κλασικά Crocs, σε μια πιο φλούο και έντονη εκδοχή, και τις πλατφόρμες για να μπορεί κάθε γυναίκα να φτάσει στο τελευταίο ράφι της βιβλιοθήκης, της ντουλάπας ή της κουζίνας, ανάλογα με το χόμπι της.

Ο Βρετανός Christopher Kane λάνσαρε ένα μπλουζάκι που απεικονίζει ένα πλυντήριο, έτοιμο να ζωντανέψει, σαν κινούμενο installation, και οι Dolce&Gabbana έβγαλαν στην πασαρέλα φορέματα που μας παραπέμπουν στη…λαϊκή και τον πάγκο του μανάβη, ενώ ο Μargiela μας προτείνει να επενδύσουμε σε τσάντα-πάπλωμα-μαξιλάρι.

Ακόμη να γελάσετε και να περάσετε καλά; Yπάρχουν κι άλλες αστείες και χαριτωμένες προτάσεις και για τις πιο σοβαρές της παρέας. Ο οίκος Moschino, κατεξοχήν οίκος με συμβολισμούς που μας χαλαρώνουν πάντα, έβγαλε φορέματα-στολές λουλούδια, ενώ ο οίκος Loewe λάνσαρε πράσινα παπούτσια, αθλητικά, με λευκά κορδόνια και μύτη που σηκώνεται μπροστά, μόνο για...ξωτικά της άνοιξης.

Θα τολμούσατε να κυκλοφορήσετε στους δρόμους της πόλης με κάτι αντίστοιχο; Δεν αποκλείεται οι περαστικοί να πιστέψουν πως είστε βοηθοί του Άγιου Βασίλη και να αρχίσουν να σας ζητούν από τώρα χάρες…

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com