Ποιο ζώδιο σου ταιριάζει στις διακοπές;

zodia-ammos-kalokairi-botsala-thalassa-diakopes
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Οι διακοπές είναι πολύτιμες και όλοι έχουμε μια τουλάχιστον εμπειρία από διακοπές με τους λάθος ανθρώπους που μετέτρεψαν τις ημέρες χαλάρωσης σε εφιάλτη.

Προτού επιλέξουμε με ποιους θα οργανώσουμε τη μεγάλη φυγή για φέτος, ας δούμε τι λένε τα άστρα για τη συμβατότητα βάσει ζωδίων. 

Κριοί, Τοξότες, Δίδυμοι, η τριάδα της ευελιξίας
Ως ζώδια της φωτιάς, οι τρεις τους αποτελούν εξαιρετική παρέα για διακοπές, αφού όλα έχουν κοινά χαρακτηριστικά την αυτάρκεια, τον αυθορμητισμό και τον ενθουσιασμό. Η σχέση των Κριών και των Τοξοτών είναι ιδανική – οι μεν πρώτοι είναι καλοί στην οργάνωση σχεδίων και οι δεύτεροι είναι ευέλικτοι και μπορούν να αλλάξουν πιο εύκολα τα σχέδια τους. Οι Δίδυμο,ι από την άλλη, έχουν αντίστοιχα χαρακτηριστικά με τους Τοξότες, αλλά είναι πιο ανεξάρτητοι, ξεκούραστοι και χαλαροί.

Ταύροι και Καρκίνοι, συνοδοιπόροι στην καλοπέραση
Οι σπιτικές ανέσεις, η πολυτέλεια και το καλό φαγητό είναι ψηλά στις προτεραιότητες των Ταύρων, οπότε οι Καρκίνοι είναι ιδανικοί συνοδοιπόροι σε ένα ταξίδι , καθώς «θέλουν τον χρόνο τους» και δεν βιάζονται. Έτσι λοιπόν ένας χαλαρός προορισμός, όπως ένα ηλιόλουστο τουριστικό θέρετρο με όλα κομφόρ που να συνδυάζει πολιτιστικά δρώμενα και αξιοθέατα ταιριάζει γάντι στους Ταύρους και τους Καρκίνους. Καλές προσθήκες σε μια τέτοια παρέα είναι οι Ζυγοί και οι Ιχθύες, οι οποίοι μοιράζονται την ίδια αγάπη για τις ανέσεις και το καλό φαγητό, αλλά παράλληλα είναι ελαστικοί οπότε εύκολα μπορούν να αποφευχθούν οι «συγκρούσεις».

Δίδυμοι και Υδροχόοι οι περιπετειώδεις
Το κοινό χαρακτηριστικό των Διδύμων και των Υδροχόων είναι το πάθος για γνώση και δραστηριότητες. Οι Υδροχόοι έχουν ξεκάθαρες ιδέες για το τι αναζητούν, και οι Δίδυμοι είναι πιο καλόβολοι και χαλαροί, οπότε συνδυάζονται αρμονικά σε διακοπές με εναλλακτικούς προορισμούς. Σε αυτή την παρέα εύκολα κολλάνε και οι Κριοί, καθώς μοιράζονται την περιέργεια και αυθορμητισμό των Διδύμων.

Για τους Λέοντες και τους Ζυγούς, στόχος είναι η εμπειρία
Οι Λέοντες λατρεύουν να διασκεδάζουν και να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όπως και οι Ζυγοί, οι οποίοι παράλληλα διαπρέπουν στην οργάνωση. Με κοινό γνώρισμα την αναζήτηση νέων εμπειριών, οι διακοπές που συνδυάζουν έντονες δραστηριότητες με φυσική ομορφιά, όπως η εξερεύνηση σε τροπικά δάση ή βουνά, είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση τόσο για τους Λέοντες όσο και τους Ζυγούς που θα τα πάνε μια χαρά μεταξύ τους.

Παρθένοι και Αιγόκεροι: Η οργάνωση είναι η αρχή των πάντων
Οι Παρθένοι και οι Αιγόκεροι είναι ιδανικοί συνταξιδιώτες γιατί είναι εξαιρετικοί στην οργάνωση και την τήρηση σχεδίων. Δύσκολα θα τσακωθούν μεταξύ τους, γιατί και τα δύο ζώδια αντιλαμβάνονται τη σημασία της ακρίβειας, οπότε δεν θα πρέπει να ανησυχούν μήπως χάσουν το πλοίο, την πτήση ή μια κράτηση. Σε συνδυασμό με τους Δίδυμους – οι οποίοι μοιράζονται την πνευματικότητα των Παρθένων – αυτή η παρέα έχει ως ιδανικό προορισμό διακοπών μια μεγάλη πρωτεύουσα, με πλούσια πολιτιστικά δρώμενα και αξιοθέατα. Οι Ιχθύες αποτελούν εξαιρετική προσθήκη σε αυτή την παρέα, καθώς φέρνουν την απαραίτητα ενέργεια και ζωντάνια που χρειάζονται οι διακοπές για να είναι απόλαυση και όχι αγγαρεία.

Ζυγός επί δύο
Οι Ζυγοί διακρίνονται για την περιέργειά τους και το αίσθημα της εξερεύνησης, καθώς και την αγάπη τους για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Παράλληλα, είναι καλοί στην οργάνωση και εκτέλεση σχεδίων – πράγμα απαραίτητο για διακοπές με φορτωμένο πρόγραμμα – ενώ πάντα έχουν μια διάθεση συμβιβασμού. Αυτά τα γνωρίσματα καθιστούν τους Ζυγούς ιδανικούς συνταξιδιώτες στις διακοπές, οι οποίοι μπορούν να δεχτούν τους εξίσου «πνευματικούς» Ταύρους στην παρέα τους.

Ιχθύες και Σκορπιοί, οι αλληλοσυμπληρώμενοι
Οι Σκορπιοί και οι Ιχθύες είναι ιδανικοί συνταξιδιώτες γιατί τείνουν να έχουν πολλά κοινά ενδιαφέροντα. Οι ισχυρογνώμονες και πεισματάρηδες Σκορπιοί συνηθίζουν να επιβάλλονται, κάτι το οποίο συνδυάζεται εξαιρετικά με την ελαστικότητα και την χαλαρότητα των Ιχθύων που όχι μόνο θα δώσουν τόπο στην οργή με τη συγκαταβατικότητά τους, αλλά και θα βρουν τρόπο να εξισορροπήσουν τα πράγματα διατηρώντας την ηρεμία που χρειάζονται οι διακοπές. Αρκεί βέβαια οι ευέξαπτοι Σκορπιοί να μην τους θεωρήσουν δεδομένους και τραβήξουν το σκοινί.

Οι Υδροχόοι, οι Ζυγοί και η πνευματικότητα
Ως ζώδια του αέρα, οι Υδροχόοι και οι Ζυγοί είναι ένα από τα πιο ταιριαστά ζευγάρια διακοπών, με κοινό γνώρισμα την πνευματικότητα, καθώς συμπληρώνουν αρμονικά το ένα το άλλο. Οι πιο κοινωνικοί Ζυγοί μπορούν να βοηθήσουν τους εσωστρεφείς Υδροχόους να βγουν από το καβούκι τους, οι οποίο με τη σειρά τους έχουν ανοιχτό μυαλό και πλούσιο ενδιαφέρον για εξερεύνηση και γνώση.