Τρεις αλλαγές που θα σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους

soma-diaita-diatrofi
ΤΡΙΤΗ, 29 ΜΑΙΟΥ 2018

Το καλοκαίρι πλησιάζει... απειλητικά και οι αλλαγές στη διατροφή δεν πρέπει να γίνουν τελευταία στιγμή, αν θέλετε να νιώθετε αυτοπεποίθηση στην παραλία. Ξεκινήστε με 3 μικρές αλλαγές και φέρτε την ισορροπία στη διατροφή σας, μειώνοντας τις μερίδες, τα γλυκά και τα πολλά λιπαρά κακής προέλευσης.

Βελτιώστε τα σνακ σας
Το σνακ είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι όλα τα σνακ τα ίδια. Αντί δηλαδή να καταναλώσετε κάτι σε σφολιάτα, έστω και μικρό, προτιμήστε ένα υγιεινό σνακ που συνδυάζει καλά λιπαρά και πρωτεΐνη, χωρίς να αποδίδει πολλές θερμίδες (π.χ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και ξηρούς καρπούς ή αβοκάντο με ψωμί ολικής άλεσης και ντομάτα). Σκεφτείτε ότι αν μπορείτε να κόψετε 100 θερμίδες από την ημέρα σας, θα χάσετε ένα κιλό σε λιγότερο από ένα μήνα χωρίς καν να το καταλάβετε.

Πρασινίστε το πιάτο σας
Γεμίστε τουλάχιστον το μισό σας πιάτο με λαχανικά και το υπόλοιπο μοιράστε το ανάμεσα σε πρωτεΐνες και αμυλούχους υδατάνθρακες. Στην περίπτωση που ακόμα πεινάτε, φροντίστε η δεύτερη μερίδα να είναι μόνο λαχανικά.

Περιορίστε τις θερμίδες που πίνετε
Στο μυαλό των περισσοτέρων έρχονται τα αναψυκτικά, αλλά θερμίδες μπορεί να προκαλέσουν και το γλυκό τσάι και οι χυμοί. Το τσάι με πολλή ζάχαρη μπορεί να έχει τις ίδιες θερμίδες με ένα αναψυκτικό, ενώ αντί για χυμούς (ειδικά έτοιμους) προτιμήστε να φάτε ένα φρούτο.