Τρεις τροφές… outsider που μας κάνουν καλό

ananas
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Είναι τροφές που δεν τις έχουμε στην καθημερινότητά μας, αλλά μας ωφελούν, η καθεμιά με τον τρόπο της.

Ανανάς κατά των φλεγμονών
Εκτός από γλυκός και γευστικός, είναι πλούσιος σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ένζυμα που βοηθούν το πεπτικό σύστημα και καταπραΰνουν τις φλεγμονές. Ακόμη, φαίνεται πως δρα προστατευτικά ενάντια στον καρκίνο του παχέος εντέρου, την αρθρίτιδα και την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, ενώ μας προσφέρει μπόλικη βιταμίνη C.

Στρείδια υπέρ των οστών
Το ασβέστιο και ο ψευδάργυρος είναι σημαντικά στοιχεία για τα οστά, και τα δύο αυτά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τα βρίσκουμε στα οστρακοειδή εν γένει, μαζί και με κάλιο, σελήνιο, χαλκό, σίδηρο, ιώδιο. Τα στρείδια, όμως, ξεχωρίζουν για την ιδιότητά τους να αυξάνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης και να προστατεύουν από τον καρκίνο του προστάτη. Μπορεί να μην τα καταναλώνουμε τακτικά, αλλά αν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο τις υπερδυνάμεις τους, χρειάζεται να τους δίνουμε μια ευκαιρία κάθε εβδομάδα.

Τόφου για δυνατούς μύες
Παρασκευάζεται από φασόλια σόγιας και καταναλώνεται πολύ από όσους απέχουν από το τυρί. Το τόφου είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, παρέχοντας απαραίτητα αμινοξέα στον οργανισμό, όπως επίσης και ισοφλαβόνες, που βοηθούν στην ανάρρωση των μυών μετά την άσκηση. Μια μερίδα τόφου θεωρούνται τα 115 γραμμάρια και αυτή την ποσότητα μπορείτε να καταναλώνετε 1-2 φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.