Πέντε λάθη που κάνουμε οι γυναίκες με το δέρμα μας

gunaika-gualia-iliou-kapelo-kalokairi-ilios
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΜΑΙΟΥ 2018

Δεν το λέμε εμείς, οι δερματολόγοι επιμένουν πως συχνά ακολουθούμε μια ρουτίνα ομορφιάς, με θρησκευτική ευλάβεια, χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι ξεκινάμε λάθος. Ευκαιρία λοιπόν να αναθεωρήσουμε, έστω και τώρα. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Ντεμακιγιάζ και σωστός καθαρισμός του προσώπου. Δεν έχουμε καμία δικαιολογία πλέον να κοιμόμαστε χωρίς να έχουμε απομακρύνει μάσκαρα, μέικαπ, κραγιόν και κάθε υποψία μακιγιάζ από το δέρμα μας. Απαγορεύεται να πέφτουμε για ύπνο χωρίς να έχουμε καθαρίσει σε βάθος το πρόσωπό μας.

Η απολέπιση δεν θέλει υπερβολή. Υπάρχουν γυναίκες που αγαπούν το σκραμπ και άλλες που ούτε το έχουν δοκιμάσει. Οι δερματολόγοι επιμένουν πως, αν θέλουμε να γυαλίζει το δέρμα μας, θα πρέπει να κάνουμε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα, το πολύ δύο, και να βλέπουμε την ίδια στιγμή στον καθρέφτη το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Τι θα λέγατε να περιποιηθείτε λίγο τον εαυτό σας; Χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά για να κάνετε ένα μικρό μασάζ στο πρόσωπο με την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα, καλύτερα το βράδυ, για να κοιμηθείτε σαν…πουλάκι.

Ο χρυσός κανόνας είναι να πίνουμε οχτώ ποτήρια νερό τη μέρα και να κοιμόμαστε οχτώ ώρες το βράδυ. Άφθονο νερό και επαρκής ύπνος μπορούν να κάνουν θαύματα. Αν έχετε και μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, τότε θα αποφύγετε και τις…ρυτίδες.

Αντιηλιακό 12 μήνες τον χρόνο. Η μόνη συμβουλή. Όσο και να μας αρέσει ο ήλιος, δεν υπάρχει κανένας λόγος να εκθέτουμε το πρόσωπό μας καθημερινά στον ήλιο, χωρίς καπέλο, γυαλιά και αντιηλιακό. Ας κάνουμε μια νέα αρχή. Λέμε τώρα... 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com