Βασίλης Ζούλιας και Περικλής Κονδυλάτος στο κόκκινο χαλί του Met Gala

met-gala-5
ΤΡΙΤΗ, 08 ΜΑΙΟΥ 2018

Το κόκκινο χαλί που στήνεται κάθε χρόνο την άνοιξη στο Μουσείο Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης θεωρείται η απόλυτη πασαρέλα μετά τα Όσκαρ. Τι φόρεσαν οι σταρ για να τιμήσουν το θέμα-αφιέρωμα του φετινού γκαλά, «Heavenly Bodies»; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Την ώρα που η Rihanna εμφανίστηκε με κεντημένο μίνι φόρεμα, ασορτί ασημένια κάπα και καπέλο-στέμμα σαν αυτό που φοράει ο Πάπας της Ρώμης, και την υπογραφή του John Galliano για τη δημιουργία του Maison Margiela, ειδικά για το Met Gala, η Sarah Jessica Parker εμφανίστηκε με μεγαλοπρεπές ρούχο των Dolce & Gabbana και κρύσταλλα, στα όρια του κιτς, σαν την κακιά μητριά του παραμυθιού.

Αυτό είναι το παραμύθι του Met Gala με τα…Θεϊκά Κορμιά. Και ξαφνικά, μέσα στα χρώματα, την υπερβολή, τις παγέτες, τις παραφωνίες, ξεχωρίσαμε ένα λευκό, ή μήπως off-white, πολυτελές αλλά ήσυχο, μάξι φόρεμα, που φορούσε τη Δευτέρα το βράδυ η αμερικανίδα ηθοποιός, κωμικός και παραγωγός, Mindy Kaling, ένα κλασικό ρούχο του «δικού» μας, Βασίλη Ζούλια, που ξέρει να σχεδιάζει και να δημιουργεί ξεχωριστά ρούχα για ξεχωριστές περιστάσεις. Ο Περικλής Κονδυλάτος συμπληρώνει το σύνολο με το απόλυτο χρυσό στέμμα για μια γυναίκα που ξέρει να ζει το παραμύθι (και τη στέψη στο κόκκινο χαλί) μέχρι τέλους.

Φανταστείτε ένα λευκό φόρεμα, με λευκούς φιόγκους στην πλάτη, με μακριά μπλε γάντια σε στιλ Gilda και Rita Hayworth, κι ένα χρυσό στέμμα με υπερμεγέθη μπλε κρύσταλλα, το απόλυτο κοστούμι για μια γυναίκα που θέλει να γιορτάσει το σώμα της και να μην φωνάξει τίποτα παραπάνω παρά «Heavenly Bodies» και Θεϊκοί Έλληνες σχεδιαστές, ανάμεσα στα αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά αγάλματα του Μουσείου Μετ.

Και οι υπόλοιπες σταρ; Ο οίκος Versace και η Donatella έντυσαν την Κaty Perry (με φτερά), την πάντα εντυπωσιακή Blake Lively, την Kim Kardashian στα χρυσά, ενώ ο Valentino είχε την τιμητική του με το κόκκινο φόρεμα που διάλεξε η στυλίστριά της, Αnne Hathaway, μαζί με ένα εκκεντρικό αξεσουάρ στα μαλλιά. 

Η Madonna πάλι, επέστρεψε σε σταθερές αξίες: Jean Paul Gaultier. 

Το σούπερ μοντέλο, Natalia Vodianova, προτίμησε μια κεντημένη παντελόνα και ένα ολοκέντητο τοπ, με σταυρό και την υπογραφή του ταλαντούχου Olivier Rousteing για τον οίκο Balmain, την ίδια στιγμή που ο Anthony Vaccarello φωτογραφιζόταν με έναν στρατό από μαυροντυμένες μούσες με Saint Laurent: Κate Moss, Amber Valetta, Charlotte Cashiraghi, Charlotte Gainsbourg.

Για ορισμένους, το Met Gala προσφέρεται για ακραίες εμφανίσεις. Κάπως έτσι θα σκέφτηκαν η Lana Del Ray και ο Jared Leto που επέλεξαν να τιμήσουν τον οίκο Gucci, για μια ακόμη φορά. Balmain φορούσε και η Jennifer Lopez, δημιουργία ειδικά φτιαγμένη για την ίδια, με σταυρό, κρύσταλλα, σκίσιμο, πούπουλα, μάξι αλλά μίνι, γιατί Jennifer Lopez είναι αυτή…Τι έγραψε η «βασίλισσα» Mindy Kaling στο Twitter για την εμφάνισή της με Ζούλια και Κονδυλάτο; «Μπορείς να είσαι ο βασιλιάς αλλά δες την βασίλισσα να κατακτά». Τι της απάντησε κάποιος στο Twitter; «Εύχομαι η Meghan Markle να κρατάει σημειώσεις». Το ίδιο κι εμείς. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com