Το απόλυτο τρικ για να μαλακώσουμε το βούτυρο

bouturo
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΜΑΙΟΥ 2018

Ένα κόλπο που «τριγυρνάει» στο διαδίκτυο, μας διευκολύνει στο ξεπάγωμα του βούτυρου από το ψυγείο, ώστε να το αξιοποιήσουμε άμεσα, χωρίς ατσαλιά.

Όσοι έχετε έρθει αντιμέτωποι με ένα παγωμένο κομμάτι βούτυρου, ξέρετε καλά τι εννοούμε: είναι τόσο σκληρό που γίνεται σχεδόν αδύνατο να το αλείψουμε στο ψωμί μας και ουσιαστικά μας βάζει σε μπελάδες. Αν το βάλουμε στο φούρνο μικροκυμάτων και το αφήσουμε μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω μπορεί να ρευστοποιηθεί, ενώ αν περιμένουμε να ξεπαγώσει φυσικά, θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά.

Τι κάνουμε, λοιπόν, σε αυτές τις περιπτώσεις; Γεμίζουμε ένα ποτήρι με ζεστό νερό, πετάμε το νερό και τοποθετούμε το ποτήρι πάνω από το βούτυρο. Η θερμοκρασία από το ζεστό νερό που έχει δημιουργηθεί στο ποτήρι, θα μας βοηθήσει να έχουμε τη σωστή πυκνότητα σε μερικά δευτερόλεπτα.

Σε μικρή ποσότητα βουτύρου, το κόλπο αυτό δουλεύει ιδανικά. Αν όμως, χρειάζεται να ξεπαγώσετε μεγάλη ποσότητα βουτύρου, τότε θα χρειαστεί να κάνετε το ίδιο με μια κανάτα ή κάτι παρόμοιο.

Αν για κάποιο λόγο το βούτυρό σας δεν ξεπαγώσει με αυτό τον τρόπο, τότε μπορείτε να το βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων κι έπειτα στο ψυγείο ή να το ξύσετε μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Για να αποφύγετε όλον αυτό τον κόπο, μπορείτε να αγοράσετε ένα πιάτο βουτύρου, το οποίο θα κρατά τη σωστή θερμοκρασία κάθε στιγμή.