To τροπικό ντιζάιν φέρνει τη Χαβάη στο σπίτι μας

tropical-interior-hawaiian-style
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΜΑΙΟΥ 2018

Μας αρέσει το τροπικό κλίμα που επικρατεί στα υφάσματα, στις λεπτομέρειες, στο ντιζάιν της άνοιξης που κρύβουμε μέσα μας. Πώς μπορούμε να υιοθετήσουμε την ανθισμένη τάση στο σπίτι μας; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Αν βλέπατε Xαβάη 5-0 στην τηλεόραση ή είδατε την ταινία, τότε έχετε εικόνα. Όχι ότι η συγκεκριμένη σειρά έχει καμία σχέση με υψηλή αισθητική, αλλά μας αρέσει ο τίτλος και ταιριάζει σε μια τάση που δεν έρχεται για να λάμψει σαν πυροτέχνημα αλλά για να μείνει.

Σε στιλ Χαβάη, λοιπόν, και το ντιζάιν με φοινικόδεντρα, επαναλαμβανόμενα μοτίβα απευθείας από τον Ειρηνικό Ωκεανό, ο παράδεισος είναι τελικά πιο κοντά από εκεί που θέλουμε να πιστεύουμε.

Και πώς αποδίδεται αυτό, αν όχι με φλόραλ ταπετσαρίες και τραπεζόμαντιλα; Πρόκειται για μια τάση που ξεκίνησε από τις επιδείξεις διάσημων οίκων μόδας. Ευκαιρία να δούμε φοινικόδεντρα, πράσινες αποχρώσεις παντού και να χορέψουμε στον ρυθμό του χούλα-χουπ. Λέμε τώρα.

Κι αν προτιμάμε το Blue Hawaiian και τον Elvis Presley ως πηγή έμπνευσης; Τότε θα πρέπει να αναζητήσουμε σουπλά, σερβίτσια, πιάτα, να φτιάξουμε ακόμη και κρεμαστά διακοσμητικά στοιχεία για να φέρουμε την Χαβάη πιο κοντά… Με το ανάλογο σάουντρακ.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com