H κυρία Πρόεδρος, Cate Blanchett, φορούσε Katrantzou

cate-blanchett
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΜΑΙΟΥ 2018

Είναι μία από τις εικόνες που δύσκολα ξεχνάς. Κόκκινη μοκέτα στις Κάννες, και η Cate Blanchett, πιο όμορφη από ποτέ, με φόρεμα της «δικής μας» Mary Katrantzou. Ένα ταξίδι της ανθισμένης Ελλάδας του σήμερα, από τη μία άκρη της γης στην άλλη. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Υπερβολές; Μπορεί να είναι κι έτσι. Αλλά δεν βλέπεις κάθε μέρα δημιουργούς που τόλμησαν να ανοίξουν τα φτερά τους για να φτιάξουν κάθε φορά και κάτι πιο αναγνωρίσιμο, όμορφο και λαμπερό, που δεν φωνάζει για να ξεχωρίσει, αλλά αποθεώνει την αισθητική.

Η Mary Katrantzou έντυσε λοιπόν την πάντοτε φίνα και λαμπερή Cate Blanchett, η οποία, είναι και Πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών για φέτος, οπότε η χαρά είναι ακόμη μεγαλύτερη, κυρίως για τη σχεδιάστρια που έχει ως βάση της το Λονδίνο και θεωρείται η…βασίλισσα των prints. Για την ιστορία, η σχεδιάστρια δούλευε για έξι μήνες στο ατελιέ με την ομάδα της το συγκεκριμένο φόρεμα και το αποτέλεσμα είναι ανθισμένο, υποφωτισμένο, ασπρόμαυρο και χρωματιστό, ντεγκραντέ φλόραλ με άποψη.

Λέγεται λοιπόν πως η Ελληνίδα σχεδιάστρια έκλαψε όταν είδε την ηθοποιό με το ασύμμετρο φουστάνι που φέρει την υπογραφή της να περπατά στο κόκκινο χαλί και να την φωτογραφίζουν οι επαγγελματίες φωτογράφοι. Βάλτε τώρα και όλα τα κινητά που υπήρχαν τριγύρω για να απαθανατίσουν τη στιγμή και να την αναπαράγουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης..Υπάρχει καλύτερη διαφήμιση για τον οίκο μόδας;

Ξέρετε κάτι βιβλία ζωγραφικής που λειτουργούν και ψυχοθεραπευτικά για όποιον επιλέγει να χρωματίσει την εικόνα; Kάπως έτσι είναι και το εντυπωσιακό φόρεμα της Mary Katrantzou που γράφει ήδη τη δική του ιστορία, με κεντημένες και χειροποίητες λεπτομέρειες στα όρια της κουτύρ. Και η Cate Blanchett; Ανέβασε την πιο τρυφερή φωτογραφία, στα παρασκήνια του Φεστιβάλ και της απονομής των Καννών, με το παιδί της να κρύβεται κάτω από το φόρεμα της διάσημης μαμάς του…

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com