Όταν το ντιζάιν φλερτάρει με το Pinterest

pinterest-1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΜΑΙΟΥ 2018

Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε φανταστεί πριν από μερικά χρόνια την επίδραση που θα είχε η εικόνα στην καθημερινότητά μας. Και όμως συνέβη. Θέλετε να ξεχωρίσουμε ορισμένες «καινούργιες» τάσεις για το ντιζάιν του σπιτιού μας; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Όσο ψάχνεις, βρίσκεις.

Και ειδικά στον κόσμο του ντιζάιν που όλα ανακυκλώνονται και όλα γίνονται ξανά από την αρχή, αν υπάρχουν γερές βάσεις, ευτυχώς που υπάρχει και το Pinterest για να μαθαίνουμε τι είναι αυτό που θέλει τελικά ο περισσότερος κόσμος, για να δούμε αν θα ακολουθήσουμε ή αν θα απέχουμε.

Η γεωμετρία είναι πάντα το ζητούμενο. Και πώς μεταφράζεται άραγε αυτό; Σε καθαρές γραμμές, απόλυτη ισορροπία, άσπρο, μαύρο και λίγο γκρι, μινιμαλισμό και φαντασία. Δεν είναι τυχαίο πως έχουν ανέβει οι πωλήσεις στα τραπέζια και τις τραπεζαρίες που υποστηρίζουν αυτή ακριβώς την τάση και διάθεση.

Να μην ξεχάσουμε και τα κρόσσια, καθώς οτιδήποτε φέρει κρόσσια, από σκαμπό και καναπέδες μέχρι ριχτάρια, γίνεται ανάρπαστο, όχι μόνο τώρα την άνοιξη, αλλά και τον χειμώνα. Φροντίστε να είναι κάτι που αντέχει στον χρόνο και την ταλαιπωρία, γιατί τίποτα δεν είναι πιο μίζερο και ακαλαίσθητο από ένα «μαδημένο» έπιπλο που μαρτυρά την ηλικία (και τη χρήση) του. Το μπεστ-σέλερ της εποχής; Mαξιλάρια με κρόσσια σε στιλ φτιάξτο-μόνος-σου.

Και είναι και τα χαλιά που έχουν πάντα την τιμητική τους, δηλαδή τα κιλίμια, που μαρτυρούν ταξίδι, έχουν ιστορίες να αφηγηθούν και έθνικ μοτίβα, ένας τρόπος να αλλάξει αμέσως ύφος το σπίτι μας, χωρίς να ξοδέψουμε απαραίτητα μια περιουσία.

Και αν κρίνουμε από το Pinterest, ιδιαίτερα δημοφιλή είναι και τα πλακάκια, όχι στο μπάνιο και την κουζίνα, αλλά σε σημεία του σπιτιού που δεν θα το περιμέναμε, όπως και νέες αποχρώσεις, πράσινο, σκοτεινό μπλε, αλλά κυρίως κόκκινο, γιατί αρκετό μαύρο, λευκό και γκρι υιοθετήσαμε. Ήρθε η στιγμή να ξαναβάλουμε χρώμα στη ζωή μας.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com