Γιατί στις Κάννες δεν φοράνε ψεύτικες βλεφαρίδες;

cannes-2018
ΤΡΙΤΗ, 15 ΜΑΙΟΥ 2018

Μας αρέσει όταν η ομορφιά είναι διακριτική σε όλες τις ηλικίες. Και τώρα που μοντέλα, ηθοποιοί, τραγουδίστριες όλων των ηλικιών, φορούν τα καλά τους στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, ευκαιρία να παρατηρήσουμε τα πρόσωπά τους από κοντά. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Το Φεστιβάλ των Καννών δεν μας απογοητεύει ποτέ με τις εμφανίσεις; Κι αν δούμε τις σταρ από πιο κοντά; Θα παρατηρήσουμε ότι η φυσική ομορφιά έχει ανάγκη μόνο από μικρές πινελιές, καμία σχέση με το φαινόμενο των Kardashians που έχει κλωνοποιηθεί σε μια εποχή που η υπερβολή είναι της μόδας.

Η Diane Kruger, για παράδειγμα, εμφανίστηκε στην πρεμιέρα του Sink Or Swim με μαζεμένα μαλλιά, μέχρι τους ώμους, χωρίστρα το πλάι, ρετρό, ασύμμετρο φόρεμα, σκουλαρίκια με διαμάντια και έντονο βλέμμα, smokey μάτια, για να αποδείξει ότι είναι όμορφη χωρίς να είναι μία…άλλη.

Στην ίδια πρεμιέρα και η Isabelle Huppert, με μαύρο σακάκι με παγιέτα και σκουλαρίκια με διαμάντια, κόκκινα μαλλιά, πορτοκαλί κραγιόν, πορτοκαλί φρύδια, πορτοκαλί ρουζ, τονισμένες βλεφαρίδες και χαμόγελο.

Εκεί και η Marion Cotillard με στράπλες φόρεμα, γυμνούς ώμους, καρέ μαλλιά ξανά, με σκούρα ρίζα, φυσικά σχεδόν, και σαν άβαφη, με τονισμένα τα χαρακτηριστικά της τόσο όσο. Αχ, αυτές οι Γαλλίδες…

Εξαιρετικά όμορφη η Arizona Muse, με πυκνά μαλλιά μέχρι τους άμους, με κίνηση, ένα εντυπωσιακό κόσμημα, από αυτά που φρουρούν οι υπεύθυνοι ασφαλείας των κοσμηματοπωλείων κάθε λεπτό, και λευκό μολύβι στις άκρες των ματιών, λαμπερή πούδρα και κραγιόν στο χρώμα των χειλιών της.

Μαθήματα ομορφιάς παραδίδει σε κάθε εμφάνιση της η Jane Fonda, ντυμένη στα μαύρα, με διαμαντένια σκουλαρίκια, λάμψη παντού και μαύρο μολύβι στα μάτια. Ούτε ψεύτικες βλεφαρίδες, ούτε extensions, ούτε botox, κανένα…ψέμα.

Και η Carla Bruni Sarkozy; Με λευκό μάξι φόρεμα και ντεκολτέ, περιδέραιο που αποκλείεται να περάσει απαρατήρητο, (είναι και πρέσβειρα του οίκου κοσμημάτων), χωρίστρα στη μέση, πιο μακριά και ατίθασα μαλλιά, και βαμμένη-άβαφη, ξεκούραστη, υγιής, λαμπερή… Όσο για την Penelope Cruz, προτίμησε να αφήσει τα μαλλιά της κάτω, να τονίσει το μπούστο της, να φορέσει μαύρα γυαλιά και να βαφτεί τόσο ώστε να μοιάζει τέλεια σε όλες τις φωτογραφίες, πρωί και βράδυ, με ή χωρίς φίλτρα. Πάλι καλά που δεν κόλλησε το…σύνδρομο Donatella.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com