Από πότε υπάρχει Εβδομάδα Κοσμήματος στην Αθήνα;

athens-Jewelry-wek-1
ΤΡΙΤΗ, 15 ΜΑΙΟΥ 2018

Παλιότερα η Ελλάδα ήταν αναγνωρίσιμη σε κάθε άκρη του πλανήτη για τον ελληνικό χρυσό. Και τώρα που όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι σπουδάζουν την τέχνη του κοσμήματος, ευκαιρία να τους δούμε να παρουσιάζουν τη δουλειά τους, συντονισμένα. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Μπορεί να μην το πήραμε είδηση την πρώτη χρονιά, το 2016, αλλά η Athens Jewelry Week δημιουργήθηκε για να φέρει πιο κοντά το κόσμημα με την τέχνη.

Τι σημαίνει αυτό; Το Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς θα φιλοξενήσει από τις 23 του μηνός, ημέρα των εγκαινίων της Εβδομάδας Κοσμήματος (23-30 Μαϊου), διαλέξεις, εκθέσεις και εργαστήρια.

Είναι η στιγμή που το ανθρώπινο σήμα γίνεται καμβάς, το καλλιτεχνικό κόσμημα αποκαλύπτει συμβολισμούς από το χθες στο σήμερα, Έλληνες και ξένοι δημιουργοί συνομιλούν για αισθητική και χρυσές, ασημένιες ή μπρονζέ αντανακλάσεις.

Η φετινή Εβδομάδα Κοσμήματος θα φωτίσει το έργο 120 σχεδιαστών από διαφορετικές χώρες, για να δούμε την έκθεση «Τέχνη+Κόσμημα: Τεμνόμενοι Χώροι», μαζί με παράλληλες εκθέσεις, διαλέξεις στα αγγλικά και περφόρμανς.

Επίτιμη καλεσμένη η Μαρία Μηλίτση, καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο και ξεσπά δημιουργικά με αντικείμενα που βρίσκει σε παλαιοπωλεία για να μετατρέψει σε κάτι δικό της… Και ύστερα, δικό μας.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com