Ουράνιο τόξο: η μοναδική καλοκαιρινή τάση

rainbow-style-1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΜΑΙΟΥ 2018

Θυμάστε την ερώτηση-κλισέ «τι θα φορεθεί φέτος;». Ε λοιπόν όσο περνούν τα χρόνια, η απάντηση είναι όλο και πιο ανοιχτή σε διαφορετικές αναγνώσεις, ειδικά χρωματικές. της Σάντυς Τσαντάκη

Φαντάζεστε ένα φόρεμα που θυμίζει ουράνιο τόξο; Σίγουρα πρόκειται για ένα ρούχο που δεν ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες.

Αλήθεια όμως δεν βαρεθήκατε το μαύρo; Ειδικά τώρα που έχει ανοίξει ο καιρός, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Και αντί να προτιμάμε την εύκολη μετάβαση από το μαύρο στο λευκό, μπορούμε να αναζητήσουμε ή να ράψουμε κάτι που θα μας φτιάξει τη διάθεση.

Να εμπνευστούμε από την πασαρέλα και εικόνες που θυμίζουν έργα ζωγραφικής σε κίνηση, με υφάσματα και πατρόν που ρέουν.

Γιατί να πρέπει να διαλέξεις ένα χρώμα όταν μπορείς να τα φορέσεις όλα μαζί; Άλλωστε ο φετινός χειμώνας ήταν βαρύς, γκρίζος, μπλε και μαύρος, στην καλύτερη περίπτωση.

Το καλοκαίρι λοιπόν συνδιάζει και τα εφτά χρώματα του ουράνιου τόξου. Κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, λουλακί και βιολετί.

Το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Αρκεί να δούμε τα μοντέλα που παρήλσαν στον οίκο Missoni με τα ριγέ φορέματα που δεν έχουν καμία σχέση με τάσεις, κουτάκια, κλισέ.

Τα καφτάνια που βρίσκουμε σε άσχετα μαγαζιά, ακόμη και σε αυτά στο Μοναστηράκι, που προσφέρονται για να βρούμε λύσεις που δεν κοστίζουν μια περιουσία και σίγουρα έχουν κάτι ελληνικό, όσο φολκλόρ αντέχουμε.

Να μην ξεχάσουμε και τα Moschino σύνολο, φουστάνια-installations για την ακρίβεια, φλόραλ μπουκέτα, υφασμάτινα πληθωρικά, σίγουρα με χιούμορ. Ανάγλυφα, μοιάζουν να φτιάχτηκαν αποκλειστικά για την πασαρέλα. Ή την …Eurovision.

Μπορούμε να εμπνευστούμε και από τις προτάσεις του Peter Pilotto, όπως και το οίκου Burberry και το τελευταίο σόου του Christopher Bailey για να δούμε ακόμη και αμάνικο μπουφάν ουράνιο τόξο, που δυστυχώς δεν μπορούμε να φτιάξουμε …μόνες μας.

Σαν εναλλακτική, η δημιουργία των Dolce&Gabbana, ένα κοστούμι-φόρεμα-ρόλος ζωής με χρωματιστό κορσέ, για την ανατροπή στην ιστορία. Χαρούμενα ρούχα για χαρούμενους ανθρώπους. Στην Ελλάδα της κρίσης; Eιδικά στην Ελλάδα της κρίσης.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com