Πώς μεταφράζεται το Ancient Kallos στη μόδα;

ancient-kallos
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ 2018

Δεν είναι εύκολο να συγκεντρώσεις δημοσιογράφους μόδας, μπλόγκερ και ανθρώπους που αφηγούνται ιστορίες με στιλ, Τετάρτη μεσημέρι, σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης, για να δείξεις την καινούργια σου συλλογή. Κι όμως. Αν υπάρχει συνέπεια και επαγγελματισμός, μαζί με αισθητική και εξέλιξη, η μόδα ταξιδεύει (και φτάνει) παντού. Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Περσεφόνη, Κλειώ, Φαίδρα… Λευκό, μαύρο, μπλε. Μαύρο (και λευκό) με χρυσά κεντήματα. Κάπως έτσι συστήνεται το ελληνικό brand, Ancient Kallos, που φέρνει το καλοκαίρι πιο κοντά, με πρωτότυπα μοτίβα και πατρόν, απόλυτα σύγχρονα, με νοσταλγία στο παρόν.

Η καινούργια συλλογή, εμπνευσμένη από το σύκο, δημιουργεί συνειρμούς από την παιδική μας ηλικία, με την εικονογράφο Zeta Papdo να δημιουργεί ένα print, που ταιριάζει και προσφέρεται για διαφορετικές αναγνώσεις.

Aπό καφτάνια μέχρι μαγιό και μακρυμάνικες αιθέριες πουκαμίσες μέχρι φορέματα κοκτέιλ με το ίδιο, εμμονικό μοτίβο.

Αρχαίο κάλλος. Εύηχο και εύπεπτο, άκρως καλοκαιρινό, φτιαγμένο για να ταξιδέψει. Δυο αδερφές από τη Θεσσαλονίκη, η Στέλλα και η Λαμπρινή Σταύρου, αποφάσισαν να φτιάξουν ρούχα και αξεσουάρ με φυσικά υλικά, made in Greece, για να «πουλήσουν» τη δική τους Ελλάδα, 12 μήνες τον χρόνο, στον κόσμο, σαν ένα brand resort για κορίτσια και γυναίκες που αγαπούν την κουλτούρα και την κληρονομιά, μαζί με τα κεντήματα και τα εμπριμέ.

Κορίτσια στον ήλιο. Και στη σκιά. Στην παρουσίαση της συλλογής με πρωταγωνιστή το σύκο, είδαμε από μαξιλάρες μέχρι σουπλά με σύκο. Μήπως ήρθε η στιγμή να δούμε και αντικείμενα για το σπίτι με ελληνικό άρωμα και…φρούτα;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com