Κάτι ψήνεται στην κουζίνα των Missoni

missoni-7
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΜΑΙΟΥ 2018

Mας αρέσουν τα βιβλία μαγειρικής, ειδικά όταν η αισθητική είναι διαφορετική και πολύ συγκεκριμένη. Και όταν ένας ιστορικός οίκος μόδας μας κάνει το τραπέζι; Της Σάντυς Τσαντάκη.

To εξώφυλλο του βιβλίου με τίτλο «The Missoni Family Cookbook» που μόλις κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Assouline, είναι όσο εμπριμέ και πολύχρωμο αντέχουμε, ανάγλυφο σχεδόν, προδίδει την ιστορία και το περιεχόμενο πριν και αρχίσουμε να το ξεφυλλίζουμε.

Τώρα που η μαγειρική είναι της μόδας, μας αρέσει η ιδέα να ανακαλύπτουμε οικογενειακά μυστικά, ειδικά όταν συνοδεύονται από εικόνες, συνταγές και φωτογραφίες.

Κάπως έτσι, διαβάζοντας κάθε συνταγή, μπορείς να δανειστείς ιδέες για το το art de la table, το στρώσιμο του τραπεζιού, τα σουπλά, τα χρωματιστά, παράταιρα ποτήρια, τις πετσέτες…

Γιατί δεν χρειάζεται να αγοράσεις απαραίτητα αντικείμενα ντιζάιν με την υπογραφή Missoni, για να στήσεις έναν αντίστοιχο κόσμο στο τραπέζι, με ρίγες, εμμονικά καρό και ζιγκ-ζαγκ μοτίβα, που για έναν μαγικό λόγο, αντί να σε ζαλίζουν, έρχονται σε απόλυτη εικαστική συμφωνία.

Κάπως έτσι βλέπεις όμορφα πιάτα σε λευκό και κόκκινο, μπλε και πράζινο τραπεζομάντηλο, κόκκινα μπολ για τη φρουτοσαλάτα, φούξια και λαχανί πιατέλα για τη σαλάτα με το ρόδι, έκρηξη χρωμάτων και συναισθημάτων από την κουζίνα στην τραπεζαρία.

Και τη μαγείρισσα της τεράστιας οικογένειας από την Ιταλία, Francesco Maccapani Missoni, να φοράει το καφτάνια της και να ετοιμάζει φαγητό για έναν…λόχο. Σας θυμίζει κάτι;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com