Μονοχρωματικό ντιζάιν: υπάρχουν μυστικά;

monoxromia-1
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2018

Το γαλάζιο δωμάτιο, το γαλάζιο γραφείο, η γαλάζια κουζίνα. Μήπως το έχουμε παρακάνει με τις χρωματικές εμμονές; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Έχει πλάκα να παίζεις με τα χρώματα στον χώρο σου και να ξέρεις πότε και πού θέλεις να χαλαρώσεις, ποια είναι η απόχρωση που σου πηγαίνει και ποια εκείνη που σου φτιάχνει τη διάθεση.

Ειδικά αν είμαστε συνεπείς ως προς το κόνσεπτ, το περιτύλιγμα και το περιεχόμενο, τότε και το μήνυμα είναι πιο ξεκάθαρο.

Οπότε, τι γίνεται με το μονοχρωματικό ντιζάιν; Υπάρχουν μυστικά; Όταν παίζουμε αποκλειστικά με μπεζ, καφέ, κίτρινο ή πράσινο, τότε φαίνονται καλύτερα τα σχήματα, οι υφές και ο χώρος αυτομάτως γίνεται τρισδιάστατος.

Το μπλε είναι ένα εύκολο χρώμα για αρχή, σε όλες τις αποχρώσεις του, από παστέλ, υποτονικό μέχρι πιο έντονο, ενώ το ίδιο ισχύει και για το ροζ. Το πιο σημαντικό όμως είναι να ξεκινάμε με κάποιο αντικείμενο που δεσπόζει στον χώρο και μετά μπορεί να «χτίσει» και με όλα τα υπόλοιπα μια μονοχρωματική ιστορία που μόνο βαρετή δεν θα είναι…

Και είναι μάλλον ο πιο εύκολος τρόπος να ανανεωθούμε, ξεκινώντας από ένα χώρο που θεωρούμε εδώ και καιρό πως δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο, προσθέτοντας χρώμα με άποψη. Και τώρα με το Pinterest, δεν έχουμε καμία δικαιολογία πως δεν βρήκαμε κάτι που μας αρέσει...Τίποτα δεν είναι πλέον θέμα κόστους. Γιατί αν έχεις την ιδέα, μπορείς και με τα πιο ευτελή υλικά να ολοκληρώσεις το παζλ με κομμάτια που δεν γνώριζες καν ότι υπήρχαν στο σπίτι σου... Πάμε να τα βρούμε; 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com