Όταν η Jackie Kennedy γίνεται…T-shirt

zeus-dione-2
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2018

Πώς μπορείς να συνδέσεις την Ελλάδα με τη μόδα χωρίς να την προδώσεις; Με έναν λευκό καμβά και ιστορίες, εικόνες ή λέξεις σε συνέχειες. Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Αυτό που έχουν καταφέρει οι Zeus+Dione είναι να ταξιδέψουν την Ελλάδα στον κόσμο, με ρούχα και αξεσουάρ που φωνάζουν Ελλάδα χωρίς όμως να γίνονται επιτηδευμένα φολκλόρ ή κοστούμια-ρέπλικες εποχής.

Και τώρα που ο ελληνικός οίκος προσκάλεσε δημοσιογράφους και μπλόγκερ στην μπουτίκ στο Κολωνάκι για να δούμε μπλούζες με «άρωμα» άλλης εποχής και νοσταλγία στο σήμερα, είδαμε ντεγκραντέ γυαλιά ηλίου και χειροποίητα καλάθια με διακοσμητικά μάτια και ανακαλύψαμε τι κοινό μπορεί να έχει η Jackie Kennedy-Onassis με το ελληνικό μετάξι του τώρα.

Φανταστείτε λοιπόν ένα απλό, εξαιρετικής ποιότητας T-shirt που χρησιμοποιεί ως «λογότυπο» λέξεις όπως Zeus και Scorpios, ενώ μπορεί να παίξει και μια χαρακτηριστική φωτογραφία της Jackie από τις διακοπές της στο νησί.

Και πώς μεταφράζεται αυτό σε αληθινή μόδα; Με διεθνείς πρέσβειρες του στιλ, όπως η Poppy Delevigne, να ενδίδει ήδη στο κάλεσμα του...Δία, να συνδυάζει την ασπρόμαυρη μπλούζα με μαύρο σακάκι και να φωτογραφίζεται σαν πρέσβειρα αυτή τη φορά της ελληνικής κουλτούρας.

Μην ξεχνάμε πως είδαμε ολομέταξο σύνολο με ελληνικές αποχρώσεις και στον βασιλικό γάμο. Εδώ στην Ιαπωνία φοράνε Zeus+Dione φορέματα για νυφικά, δε θα φορέσουν στην Αγγλία σε ένα λαβ στόρι με πρίγκιπες και πριγκίπισσες;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com