Πέντε χτενίσματα για το καλοκαίρι με έμπνευση από Κάννες

bella-hadid
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2018

Είδαμε τα κορίτσια στις Κάννες και ζηλέψαμε την απλότητα και την εκλεπτυσμένη αντιμετώπιση της ζέστης. Γυαλιστερά πρόσωπα, υγιή δέρματα, λαμπερά μαλλιά. Κι εμείς που δεν πήγαμε στις Κάννες, πώς μπορούμε να χτενίσουμε τα μαλλιά μας για να μην ζεσταινόμαστε; Της Σάντυς Τσαντάκη.

H Βella Hadid, εμφανίστηκε σαν τη…χαμένη αδερφή της Carla Bruni στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών, και όσο πιο λαμπερό ήταν το φόρεμα της, τόσο εκείνη έπιανε πιο απλά τα μαλλά της πάνω. Σκεφτείτε καστανά μαλλιά, με χωρίστρα στη μέση, καλοσχηματισμένα, κολλημένα πίσω από το αυτί και όλα μαζεμένα σε έναν λιτό κότσο.

Η Emilia Clarke, ξανθιά, με μαύρο φόρεμα και φούξια-κόκκινο κραγιόν, έχει αφέλειες στο πλάι και λίγες φουρκέτες αρκούν σε αυτήν την περίπτωση για ένα ελεύθερο σινιόν, στο στιλ της Brigitte Bardot, χωρίς όμως τη λακ και το…φούσκωμα.

Η Kristen Stewart, σα να βαριόταν να ασχοληθεί, έκανε τα μαλλιά της «ροκαμπίλι», δηλαδή σήκωσε τη μαύρη ρίζα με τζελ και άφησε πίσω να φαίνεται μια ξανθιά χαίτη. Να το τολμήσουμε; Γιατί όχι; Στη δεκαετία του '80, το συγκεκριμένο στιλ λεγόταν wet look και είναι εξαιρετικά εύκολο να το πετύχουμε, αρκεί να μας αρέσουν τα κοκκαλωμένα μαλλιά από το ζελέ, που μιμούνται τα βρεγμένα μαλλιά μετά το μπάνιο.

Όσο για τη Laetitia Casta, φόρεσε ένα κόκκινο φόρεμα και πανάκριβα κοσμήματα και έπιασε τα μαλλιά της σε ψηλή αλογοουρά, και το ίδιο προτείνει να κάνουμε κι εμείς. Η μοναδική πρωτοτυπία; Το κοκκαλάκι που συγκράτησε την αλογοουρά, γιατί δεν μπορείς να φωτογραφίζεσαι στο κόκκινο χαλί με…λαστιχάκι. Και υπάρχει και η πρόταση της Cate Blanchett που μάζεψε τα μαλλιά της από την μία πλευρά και άφησε τα υπόλοιπα ίσια στο πλάι. Kάντο όπως η Cate.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com