Πόσο κακόγουστο είναι το σπίτι της Donatella;

donatella-home-2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΜΑΙΟΥ 2018

Είναι ένα διαμέρισμα στο Μιλάνο, σίγουρα όχι το τυπικό διαμέρισμα που περιμένετε να δείτε, αλλά ένα σπίτι αληθινή υπερπαραγωγή, από μια οικοδέσποινα που φροάει ροζ με λεοπάρ και χρυσή ζώνη, από το πρωί…Της Σάντυς Τσαντάκη.

Η Donatella Versace είναι η πρώτη που παραδέχεται πως δεν είναι οπαδός του μινιμαλισμού, ούτε στη μόδα που σχεδιάζει με την ομάδα της, ούτε στην καθημερινότητά της. Οπότε, πώς να μοιάζει το σπίτι της, στη γενέτειρά της, την Ιταλία;

Η ίδια ξενάγησε πρόσφατα την Vogue στο σπίτι που ήταν παλιότερα του αδερφού της, Gianni, για να αποδείξει πόσο αγαπάει την υπερβολή και τον μαξιμαλισμό, την πολυτέλεια στα άκρα.

Ακόμη και η ταπετσαρία στους τοίχους είναι τόσο ιδιαίτερη που θυμίζει το Παλάτι των Βερσαλλιών, στις φωτογραφίες ή λάιβ.

Φανταστείτε επιβλητικές πόρτες, λευκούς πέτρινους τοίχους, αγάλματα που δεσπόζουν στο κέντρο του σαλονιού, ανθισμένους καναπέδες, μάρμαρο σε αναπάντεχα σημεία, βιβλιοθήκες, κορνίζες με φωτογραφίες,  λευκώματα για τη μόδα και το ταξίδι.

Και, φυσικά, βάζα με τριαντάφυλλα, καρέκλες για φωτογράφιση, βγαλμένες σαν από παραμύθι, δηλαδή από κάποιο παλάτι, ξυλόγλυπτα ντουλάπια με λεπτομέρειες, έργα ζωγραφικής. Και τι λέει η Donatella, η βασίλισσα της μπαρόκ μόδας, για όλα αυτά; Πως προτιμάει τον χρυσό από το ασήμι. Αλήθεια; Δεν το είχαμε καταλάβει…

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com