Πώς μπορούμε να είμαστε όμορφες και άβαφες;

dior-beauty-3
ΤΡΙΤΗ, 29 ΜΑΙΟΥ 2018

Η νέα τάση της ομορφιάς μάς θέλει να κυκλοφορούμε πρωί-μεσημέρι-βράδυ άβαφες. Εντελώς άβαφες; Εδώ ακριβώς κρύβεται και το μυστικό. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Στην πρόσφατη παρουσίαση της συλλογής Resort του οίκου Dior για το 2019, η βροχή δε σταμάτησε. Μοντέλα, φωτογράφοι, καλεσμένοι, έπρεπε να βρουν τον ρυθμό τους μέσα στην καταρρακτώδη βροχή.

Και η ομάδα των μακιγιέρ φρόντισε να βγάλει τα κορίτσια στην πασαρέλα σα να μην έπεφτε ούτε σταγόνα. Ο επικεφαλής των μακιγιέρ του οίκου, Peter Philips, εξηγούσε μετά την μπόρα, πως όταν λέμε να είμαστε άβαφες, δε σημαίνει να μην έχουμε βάλει ούτε ένα προϊόν στο πρόσωπά μας. Κι αν δούμε τι προτείνει, μπορεί να είναι τελικά πιο δύσκολο από το ολοκληρωμένο μακιγιάζ.

Αν θέλουμε να το δοκιμάσουμε, θα πρέπει να ενισχύσουμε τα μάτια μας, χωρίς να βάλουμε μάσκαρα. Τι σημαίνει αυτό; Θα χρειαστούμε ένα λεπτό βουρτσάκι και μια σκούρα σκιά, για να τοποθετήσουμε χρώμα στο πάνω βλέφαρο και να μιμηθούμε την πινελιά μιας μάσκαρα.

Όμως ακόμη και η βάση που θα χρησιμοποιήσουμε στο δέρμα μας, υγρή ή ματ, σε μορφή πούδρας, θα πρέπει να μη φαίνεται, να μοιάζει αόρατη, κι αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που θα τη δουλέψουμε με τα δάχτυλα αυτή τη φορά, για να γίνει ένα με την ενυδατική μας κρέμα.

Τα φρύδια επίσης μπορούν να κάνουν όλη τη διαφορά, αν είναι τέλεια τονισμένα, όχι μόνο περνώντας τις τρίχες με ένα διάφανο βουρτσάκι αλλά βάφοντάς τα, ιδανικά με σκουρόχρωμη σκιά, αν φυσικά είναι σκούρα και πλούσια και τα φρύδια μας. Ρουζ; Αϊλάινερ; Κραγιόν; Δεν είπαμε ότι θα είμαστε φυσικές; Στην Άγρια Δύση έστω;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com